Hızlı ve Öfkeli 10'un Yönetmeninin, Seriden 'Vin Diesel Yüzünden' Ayrıldığı İddia Edildi: Çok 'Zor' Biriymiş

58
14
9
6
2
Geçtiğimiz günlerde resmi ismi Fast X olarak açıklanan Hızlı ve Öfkeli serisinin onuncu filminden kötü haber geldi. Filmin yönetmeni Justin Lin, görevinden ayrılacağını açıkladı. Justin Lin'in yerine bir başka yönetmen belirleninceye kadarsa filmin yapımı duraklatıldı.

Günümüzde dünya çapında milyonlarca hayranı tarafından yakından takip edilen Hızlı ve Öfkeli serisi, geçtiğimiz hafta 10. filminin ismiyle gündeme gelmişti. Serinin 10. filminin ismi resmen ‘Fast X’ olarak belirlenmişti. Daha önce Brie Larson ve Jason Momoa gibi isimlerin de yer alacağını öğrendiğimiz film hakkında geçtiğimiz günlerde hayranların kalbini kıracak bir haber geldi.

Deadline tarafından aktarılan bilgilere göre Fast X’in yönetmeni Justin Lin, yönetmenlik koltuğundan ayrılmaya karar verdi. Filmin yapımının başlamasından yalnızca birkaç gün sonra gelen bu kararla birlikte yeni bir yönetmene kavuşana kadar filmin yapım sürecinin duracağı açıklandı. Bu gelişmeyle birlikte filminin daha önce açıklanan vizyon tarihinin ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yönetmen Justin Lin'in ayrılığına yönelik gelen bazı haberlerse soru işaretleri yarattı.

Filmin yapımcısı olarak devam edecek

justin lin

“Universal'ın desteğiyle, FAST X'in yönetmeni olma konusunda geri adım atmak ve projede yapımcı olarak kalmak gibi zor bir karar verdim. 10 yıl ve beş film boyunca en iyi oyuncuları, en iyi dublörleri ve en iyi araba kovalamacalarını çekmeyi başardık. Kişisel bir not, Asyalı göçmenlerin çocuğu olarak, sinema tarihindeki en çeşitli seriyi oluşturmaya yardım etmekten gurur duyuyorum. Muhteşem oyuncu kadrosuna, ekibe ve stüdyoya destekleri ve beni FAST ailesine davet ettikleri için sonsuza kadar minnettar olacağım.” sözleriyle ayrılık haberini veren Lin'in, gelen bilgilere göre ayrılış gerekçesi serinin ikonik yıldızı Vin Diesel.

Daily News'a güvenilir bir kaynak olan eski bir yapımcıdan gelen bilgilere göre Lin, Diesel'in sete geç gelmesi, repliklerini ezbere bilmemesi ve formdan düşmüş olması gibi sebeplerle yıldız oyuncuyla çalışmak istemedi, ayrıca Diesel 'zor biri' olduğunu için serinin yönetmenliğini bıraktı. Bu hamlenin Lin'e yaklaşık 10 - 20 milyon dolar kaybettirdiği söyleniyor.

Ayrıca gelen son haberler, Lin'in yerine yönetmen koltuğuna Transporter 1 - 2 ve The Incredible Hulk gibi filmlerin yönetmeni Louis Leterrier'in geleceğini işaret ediyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Kaynak : https://deadline.com/2022/04/justin-lin-fast-x-1235010537/
58
14
9
6
2
Emoji İle Tepki Ver
58
14
9
6
2