HP, Görenleri Mest Eden 'Ahşap Kaplamalı' Yeni Envy Serisini Duyurdu

29
4
3
1
0
HP, iş amaçlı olarak üretilen serilerinden Envy ve EliteBook'un yenilenen üyelerini duyurdu. Kullanılan ahşap kaplamayla dikkatleri üzerine çeken yeni Envy serisi, dizüstü bilgisayar sektörüne yeni bir hava katacak.

Dizüstü bilgisayar kullanıcıları, donanıma verdikleri önemi ürünlerin fiziksel yapılarına da veriyorlar. Dizüstü bilgisayarların ağırlıkları ve dış görünüşleri, kimi zaman bir modelden vazgeçilmesine neden olabiliyor. Şu an için üretilen dizüstü bilgisayarlar metal ya da plastik bir gövdeye sahipti. Ancak HP'nin duyurduğu yeni Envy serisi, dış görünüşüyle kuralları baştan yazmaya geliyor. Ahşap kaplamaya sahip olan yeni nesil HP Envy'ler, duruşuyla ciddi anlamda fark yaratıyor. İşte HP'nin ahşap kaplamalı yeni nesil Envy serisi;

Satışı devam eden önceki nesil Envy'lere göre fiziksel yapısında büyük bir değişimin olmadığı bu dizüstü bilgisayar, ahşap kaplamasıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Klavyenin alt kısmında bulunan bölüm, dokunmatik mouse'u da içine alarak ahşap kaplanmış durumda. Dizüstü bilgisayar sektörüne yeni bir hava katacak olan HP'nin bu tasarımı, şimdiden potansiyel müşteriler için birkaç adım önde gidiyor.

HP'nin yenileyerek duyurduğu Envy serisindeki ahşap kaplama sadece kahverengi tonlarında değil. Siyah, beyaz, gümüş gibi farklı renk seçeneklerinin olduğu bu ahşap kaplamanın ilginç bir özelliği dokunmatik yüzeyi de içine alması. Ancak yapılan açıklamalara göre bu durum, bilgisayarın kullanımı için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. HP'nin Envy serisinde bulunan tüm üyelerinin ahşap kaplandığı bu modelin teknik detayları paylaşılmadı. Ancak piyasada bulunan modelleri göz önüne aldığımız zaman yeni Envy'lerde en düşük, Intel'in 8. nesil işlemcilerini kullanacağını söylemek mümkün. İş amaçlı olarak üretilen bu seride ekran kartı olarak şu an NVIDIA'nın GeForce MX150'si kullanıldığı düşünülürse yine benzer bir ekran kartının da kullanılacağı kesin gözüyle bakabiliriz. Ayrıca Envy'nin 13 ve 15 inç modellerinde bulunan AMD işlemcili ve AMD ekran kartlı modellerin de olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yine benzer şekilde AMD Ryzen işlemcili ve AMD ekran kartlı modellerin bulunabileceği düşünülüyor.

HP'nin Envy serisinin iş merkezli olduğunu belirtmiştik. Elbette bu amaçlı üretilen bir dizüstü bilgisayarın, bazı ek güvenlik ve gizlilik opsiyonlarının bulunması da gerekiyor. Bu durumu çözmek isteyen HP, iş amaçlı üretilen modellerinde daha çok yer verdiği ve ekranın farklı açılardan görülmesini engellemeye çalışan HP Sure View özelliğini de yeni Envy serisine dahil etmiş durumda. Bununla birlikte dizüstü bilgisayarda parmak okuyucu sensörü de bulunuyor.

HP'nin duyurmuş olduğu tek yeni seri Envy değil. Envy serisiyle birlikte yine iş amaçlı kullanılan bir seri olan EliteBook modellerinin de yeni serisini duyuran HP, bu modellerde de güvenliği ön plana çıkararak müşterileri için daha cazip bir hale gelmeyi amaçlıyor.

İşte HP'nin yeni EliteBook serisi:

İkisi bir arada olarak nitelendirilen modellerinin de olduğu HP'nin EliteBook serisi, iş amaçlı kullanıcılar için yeniden tasarlanmış durumda. Farklı seçeneklerinin bulunabileceği modellerden en popüler olanı HP Elite X2 G4 modelinin de Envy gibi Intel'in 8. nesil işlemcilerini kullanacağını ve entegre haricinde bir ekran kartının daha olacağını söylemek mümkün. 2 TB'ye kadar yükseltilebilen depolama alanı bulunan bu model, 16 GB'de RAM içeriyor. Halihazırda piyasada bulunan ürünün 10 saat kullanım imkanı sunduğunu düşünürsek, yeni modelin bu konuda biraz daha iyileştirilebileceğini düşünebiliriz. Yine gizliliğe önem veren HP, yenilenen EliteBook serisinde de HP Sure View özelliğini kullanacak. 

HP tarafından yapılan açıklamalarda EliteBook'un yeni serisinin ağustos ayı içerisinde piyasaya sürüleceği belirtildi. Bununla birlikte yukarıda bahsettiğimiz modelin fiyatı da 1.500 dolar olacak.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/hp-envy-elitebook-leather-wood-laptops/
29
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
1
0