Çin Basını: Huawei, Bu Yıl İçinde 5G Destekli 8K TV Tanıtacak

20
6
4
1
0
Çin'den gelen yeni bir iddiaya göre Huawei, bu yıl içinde TV sektörünü bambaşka bir noktaya taşıyabilecek 8K, 5G destekli bir TV tanıtacak.

Nikkei Asian Review’in endüstri kaynaklarına dayanarak yayınladığı habere göre Çinli tüketici elektroniği ve telekomünikasyon şirketi Huawei, bu yıl içinde 5G destekli bir TV piyasaya sunacak. 8K ekran çözünürlüğüne sahip olacak olan bu TV, standart akıllı TV’leri yeni bir boyuta taşımış olacak.

İddiaya göre 5G bağlantısına sahip olacak olan bu TV,  geleneksel yayın kutularına ya da fiber optik kablolara ihtiyaç duymayacak. 5G kablosuz bağlantıya sahip olacak olan bu TV, çekim alanı içinde bulunan diğer cihazlar için hotspot görevi de görecek. Bu noktada TV’nin bir anlamda bir router olarak kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

5G bağlantı, yeni Huawei TV’nin en önemli özellikleri arasında yer alsa da 8K ekran çözünürlüğü de dikkate alınmayacak bir özellik değil. 8K çözünürlüklü ekranlar, standart Full HD ekranlara göre 16 kat fazla piksele sahipler. Bu nedenle çözünürlük, Full HD TV’lere göre inanılmaz seviyede artmış oluyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201905011038913058--nikkei-huawei-bu-yil-piyasaya-5g-televizyonu-surecek/
20
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
6
4
1
0