Huawei Uygulama Mağazası: Aptoide

376
87
29
22
22
Aptoide CEO'su tarafından da doğrulanan bilgiye göre Huawei, Play Store'un gidişi ile açılacak uygulama mağazası boşluğunu Aptoide ile doldurmayı planlıyor.

Google’ın Huawei ile olan iş birliğini askıya almasının ardından hepimiz, Huawei’nin zor bir dönemden geçeceğini düşünmüştük ancak görünen o ki Huawei, bu yaşananları önceden görmüş ve B, C, D planlarını çoktan hazırlamıştı. Google ile ortaklığının bozulmasının ardından Play Store’a da veda eden Huawei, Aptoide ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Aptoide nedir sorusuna bakacak olursak, Huawei için Google Play Store'un boşluğunu dolduracak uygulama mağazası olacağını söyleyebiliriz. 

Bizzat Aptoide CEO’su Paulo Trezentos tarafından doğrulanan bilgiye göre Huawei, akıllı telefonlarında Play Store’un gidişi ile açılan boşluğu Aptoide ile kapatmayı öngörüyor. Huawei bu bilgiyi hala resmi olarak doğrulamadı ancak Aptoide’in Oppo ile de ortaklık kurduğunu düşünürsek Huawei ile birlikte çalışma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

aptoide

Huawei, akıllı telefonlarında kendi uygulama mağazası olan App Gallery’yi zaten ön yüklü olarak kullanıcılarına sunuyor. Yine de App Gallery, bünyesinde 900 bin uygulama bulunan Aptoide ile kıyaslandığında küçük bir mağaza kalıyor. Aptoide, birkaç popüler uygulamanın da mağazaya gelmesi ile Huawei kullanıcılarının beklentilerini karşılayabilir.

Aptoide, Portekiz merkezli bir şirket olduğundan Birleşik Devletler’in yasaklarından etkilenmeyecek. Açıkçası Huawei’nin böylesine beklenmedik bir yasağa hazır olmasını ve alternatif ürünlerini piyasaya sürmek üzere hazırlıyor olmasını muhtemelen ne Google ne de ABD beklemiyordu.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/05/22/huawei-works-with-aptoide-to-replace-play-store/
376
87
29
22
22
Emoji İle Tepki Ver
376
87
29
22
22