Huawei, Bir Yapay Zeka Tarafından Değerlendirilen İlk Fotoğraf Yarışmasını Başlattı

10
6
1
1
1
Söz konusu kamera olunca diğer markaların en dişli rakibi olan Huawei P20 Pro, Leica ile ortak bir yarışma düzenleyerek Rönesans temalı fotoğrafları inceliyor.

Huawei, “Spark a RenAIssance Photo Challenge” adı altında yeni bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Üstelik bu yarışmada en iyi fotoğrafı seçecek olan jüri ise yapay zekaya sahip olan Huawei P20 Pro ve bir Leica fotoğrafçısı olacak. P20 Pro, geçtiğimiz Mart ayında duyurulduğu zaman kamera konusunda dünyanın en iyi akıllı telefonlarından birisi olmaya aday gösterilmişti.

Huawei P20 Pro, “Master Al” denilen gelişmiş yapay zeka ile profesyonel fotoğrafçılık konusunda işi bir adım öteye taşımıştı. Söz konusu olan bu fotoğraf teknolojisini şimdiki görevi ise gelen fotoğraflara bir “güzellik skoru” belirlemek olacak.

Estetik ve kalite açısından fotoğrafların analizini yapacak olan bu yapay zeka, beş farklı skor skalası kullanacak. Yarışmacılara, çekilecek olan fotoğrafları Rönesans tablolarından esinlenerek elde etmelerini isteyen Huawei, gelen görüntülerin karanlık ortamdaki kalitesi, resimlerin detay ve derinlik kapasitesi, zaman-moment durumu, en iyi Rönesans teması ve geniş açılı sahne konularında puanlanmasını isteyecek.

Eğer çektiğiniz fotoğraflar yeteri kadar iyiyse, Leica fotoğrafçısını ve Huawei P20 Pro’yu etkilemeyi başarıyorsa o halde 1.100 dolarlık akıllı telefonlardan ve Floransa’daki Leica kurslarından faydalanabilirsiniz demektir. Yarışma detaylarını öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilir ya da Huawei’nin yarışma ile alakalı web sitesinden buraya tıklayarak yarışan görselleri inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/07/17/huawei-launches-first-photo-contest-co-judged-by-a-phone-ai/
10
6
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
6
1
1
1