Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil

Huawei’den Kullanıcılarını Rahatlatan ’Güvenlik’ Açıklaması

Huawei, piyasada halihazırda bulunan telefonlarına güvenlik güncellemeleri yayınlayacağını duyurarak kullanıcılarının içini rahatlattı.

Huawei’den Kullanıcılarını Rahatlatan ’Güvenlik’ Açıklaması

Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya almasının ardından Huawei’den ilk resmi açıklama geldi. Çinli şirket, yaptığı açıklama ile halihazırda piyasada olan Huawei ve Honor markalı akıllı telefon ve tabletlerin güvenlik güncellemeleri ve hizmetleri almaya devam edeceklerini duyurdu.

Huawei’den Kullanıcılarını Rahatlatan ’Güvenlik’ Açıklaması

Bu açıklama, dünya çapında on milyonlarca Huawei kullanıcısının rahatlamasına neden olsa da yeni nesil Huawei telefonların akıbetinin ne olacağı hala bilinmiyor. Huawei, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de Google Play Hizmetleri erişimi bulunmayan cihazlar zaten piyasaya sunuyor ancak bu cihazların global pazarda kabul görmesi düşük ihtimal.

Huawei, açıklamasında ‘Dünyadaki tüm Huawei kullanıcıları için en iyi deneyimini sunmak adına güvenli ve sürdürülebilir bir yazılım ekosistemi inşa etmeye devam edeceğiz.’ diyerek Android lisansının askıya alınmasına karşılık olarak kendi yazılım çözümlerini devreye sokacağının sinyalini vermiş oldu.

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Ar MUT 6 yıl önce
ZTE flaş şeklinde rom satsın tüm android telefonlara yükleyelim huawei de bootloaderı açsın
E
Ekin Öztürk 6 yıl önce
Benim anlamadığım huawei önümüzde ki çıkartacağı telefonlarda, Gmail, google haritalar, google chrome, youtube, google çeviri vs. Bu uygulamalar da mı kullanılamayacak?
C
Cihan Aydın 6 yıl önce
Samsung'ta keşke Tizen'a devam etseydi. Androidi seçerek büyük yanlış yaptılar :)