Google Servisleri'nden Yoksun Huawei Mate 30 Pro, Avrupa'da Satışa Çıktı

45
23
13
12
11
Huawei'nin Google Servisleri olmayan amiral gemisi Mate 30 Pro, Avrupa ve Yeni Zelanda pazarına girdi. Beklenmedik bir çıkış yapan Huawei, Mate 30 Pro alan müşterilere farklı kampanyalar sunuyor.

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD'nin aldığı ticari yasak kararının ardından sıkıntılı bir süreç geçirmiş, ticari geleceği ciddi anlamda riske girmişti. Ancak Huawei, ABD'nin baskılarına rağmen hala dimdik yürüyor ve şu ana dek somut bir sorunla karşılaşmamış gibi görünüyor. Şirket şu ana dek sadece, birkaç akıllı telefon modelinde Google servislerini kullanmadı. Bunlardan bir tanesi de şirketin amiral gemilerinden Mate 30 serisiydi.

Huawei Mate 30 serisi, işletim sistemi olarak Android kullanıyor. Ancak bu amiral gemisinde Google Servisleri bulunmuyor. "Nedir bu Google Servisleri?" diye soracak olursanız, Google Play Store, Gmail, Google Fotoğraflar gibi Google'ın kendi uygulamaları.

Huawei

Huawei'nin Google Servisleri'nden yoksun olan amiral gemisi, ilk olarak Çin pazarına girmişti. Söylentiler, bu akıllı telefonun sadece Çin pazarında kalacağını gösteriyordu ancak Huawei, beklenmedik bir çıkış yaparak bu ürünü Yeni Zelanda ve Avrupa pazarına da soktu. Üstelik Huawei, Mate 30 Pro için hem Avrupa hem de Yeni Zelanda pazarında büyük kampanyalar düzenliyor.

Huawei Mate 30 Pro, Avrupa'da şu an için sadece İspanya'da bulunuyor. Huawei'nin İspanya için oluşturulan internet sitesinde yer alan bilgilere göre bu telefon sadece 9 Aralık tarihine kadar satın alınabilecek. Huawei'nin bu tarihten sonra yeniden stok gönderimi yapacağı söyleniyor. Ayrıca İspanyol müşteriler, bu telefonu satın almaları durumunda 299 euro değerindeki bir indirim çekine de sahip olacaklar. 

Huawei Mate 30 Pro

Yeni Zelanda pazarına giren Huawei Mate 30 Pro, 960 dolar karşılığında satılıyor. Şirket, bu telefonun Yeni Zelanda'da satın alınması durumunda da şirketin en yeni akıllı saati olan Watch GT 2'nin 46 milimetrelik versiyonunu ücretsiz olarak veriyor. Yeni Zelandalı müşteriler, bu fırsatı kaçırmayacak gibi görünüyorlar.

Görünen o ki Huawei, şirketin Google Servisleri olmayan modelini tüketicilerle buluşturabilmek için elinden geleni ardına koymayı düşünmüyor. Çin'de zaten Google Servisleri olmadığı için Huawei, bu konuda herhangi bir sorun yaşamamıştı ancak ürünün Çin dışına çıkması, tüketicilerin Google'a olan bağının da kabul edilmesi anlamına geliyor. Hal böyle olunca da Huawei, bazı kampanyalarla tüketicileri cezbetmeye çalışacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/mate-30-pro-officially-enters-in-europe-and-new-zealand/
45
23
13
12
11
Emoji İle Tepki Ver
45
23
13
12
11