Huawei, Yeni Bir Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

20
5
4
0
0
Geçtiğimiz ekim ayında 5G’li katlanabilir telefonu Mate X’i piyasaya süren Huawei, kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Bu segmentteki iddiasını daha da artırmak isteyen Çinli şirket, yeni bir katlanabilir telefon patenti aldı.

Mobil teknolojide yeni bir dönemin kapısını aralayan katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, markaların gelecek planları arasında önemli bir yer kaplıyor. Bu segmentte büyük oynayan üreticilerden biri olan Çinli teknoloji devi Huawei, ilk kez mart ayında tanıttığı katlanabilir telefonu Mate X’i nihayet geçtiğimiz ekim ayında satışa sunmuştu. 5G destekli Kirin 980 ile donatılan cihaz, adeta yok satmıştı. 

Geçtiğimiz hafta bir kez daha satışa çıkan Mate X, benzer bir kaderi yaşayarak dakikalar içerisinde tükenmişti. Mate X’in satışları ile yüzü gülen Huawei, yeni bir katlanabilir telefon patenti daha aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’nde (WIPO) dosyalanan patent, yeni Motorola Razr gibi dikey olarak katlanabilen bir telefona işaret ediyor. 

Huawei'in aldığı katlanabilir akıllı telefon patenti:

huawei katlabilir akıllı telefon

Patent görüntülerine göre cihazın arka tarafında LED flaş destekli üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Ayrıca flaşın altında dikdörtgen formda bir sensör daha yer alıyor. Güç ve ses düğmeleri ise telefonun sağ tarafına konumlandırılmış. 

Huawei’in yeni katlanabilir telefon tasarımı oldukça çekici görünüyor; ancak cihazın üretim hattına taşınıp taşınmayacağını söylemek için henüz çok erken. Buna rağmen Huawei’in dikey olarak katlanabilen bir akıllı telefon modeli sunması, hem taşınabilirlik hem de işlevsellik anlamında kullanıcıları bir hayli mutlu edebilir.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/new-huawei-foldable-flip-phone-patent/
20
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
0
0