Huawei P30 Serisi İçin 'EMUI 10' Güncellemesi Yayınlandı

16
5
4
0
0
Huawei'nin yeni Android arayüzü "EMUI 10", şirketin popüler telefonlarından P30 serisine dağıtılmaya başlandı. Çin'de dağıtılmaya başlayan sürüm, 5 GB'lik devasa boyutuyla dikkat çekiyor.

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması, teknoloji üreticilerine pek çok alanda fayda sağlıyor. Bu faydaların başında da Android'in özelleştirilebilir yapısı geliyor. Öyle ki Android'in açık kaynak kodlu yapısından faydalanan teknoloji üreticileri, akıllı telefonlarına özelleştirilmiş Android sürümleri sunabiliyorlar. Böylelikle tüketiciler, bir markaya ait telefonda benzersiz bir Android deneyimi yaşayabiliyorlar.

Kendi Android arayüzünü kullanan teknoloji devlerinden bir tanesi de Huawei. Çinli üretici "EMUI" adını verdiği arayüz ile tüketicilerine normalden farklı bir Android deneyimi sunuyor. Şirket şimdilerde ise son arayüzü EMUI 10'u tüketicilere sunuyor. Şirketin en popüler telefonlarından olan P30 ve P30 Pro, an itibarıyla kararlı EMUI 10 güncellemesini almaya başlamış durumdalar. 

EMUI 10

Huawei'nin P30 serisi için sunmaya başladığı kararlı sürümler hem beta kullanıcılarını hem de beta kaydı olmayan global kullanıcıları içeriyor. Ancak telefonların EMUI 10'a yükseltilebilmesi için "EMUI 9.1.0.126" sürümünün akıllı telefonlarda bulunması gerekiyor. Ayrıca eğer bir P30 veya P30 Pro sahibiyseniz, güncelleme yapmadan önce telefonunuzda yer açmanız gerekebilir. Çünkü bu EMUI güncellemesi, 5 GB'lik bir boyuta sahip.

EMUI 10

Bu 5 GB'lik güncellemenin yapılmasının ardından P30 serisinin EMUI sürümü "10.0.0.166" olarak değişiyor. Tüketiciler böylelikle EMUI 10'un sunduğu karanlık mod ve yeni tasarım gibi özellikleri kullanabiliyorlar. Ayrıca bu güncelleme, Huawei'nin ekim ayı güvenlik iyileştirmelerini de içeriyor. 

Teknoloji devleri, büyük yazılım güncellemelerini genelde bölgesel olarak sunuyorlar. Bu da yeni bir işletim sisteminin aynı anda tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından alınamayacağını gösteriyor. Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yok ancak EMUI 10 güncellemesinin kısa bir süre içerisinde Türkiye'deki P30 serisi sahiplerine de sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/stable-emui-10-0-rollout-begins-for-huawei-p30-and-p30-pro/
16
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
4
0
0