Hyundai'nin Yeni Aracı Sonata N Line, En Az 275 Beygir Gücünde Olacak

13
4
3
1
0
Hyundai'nin 2020 yılında satışa sunacağı yüksek performanslı aracı Sonata N Line, en az 275 beygir gücüne sahip olacak.

2020 Hyundai Sonata, sahneye ilk olarak New York Auto Show’da çıktı. Hyuandai yetkilisi Jim Trainor ile yapılan bir röportajda Sonata N Line’dan neler beklenilmesi gerektiği soruldu. Traionor, bu soruya “en az 275 beygir gücü ve muhtemelen çok daha fazlası” diyerek oldukça iddialı bir cevap verdi.

Bu miktarda bir güç 2,5 litre dört silindirli motordan çok daha fazlasını gerektiriyor. Ayrıca süper şarjlı 1,6 litre dört silindirli motorlar da yüksek seviye Sonata’lar için masadaki seçeneklerden bir tanesi olacak. Hyundai, N Line’da hangi motoru kullanacaklarını açıklamadı ancak 2,0 litre süper şarjlı dört silindirli bir motor versiyonu olacağı düşünülüyor.

Muhtemelen N Line’da kullanılacak olan şu an için isimsiz motor, diğer Sonata modellerinde kullanılmayacak. Dolayısıyla yeni Sonata’lardan yüksek performans almak isteyenler için tek seçenek N Line olacak. Araçla ilgili çok fazla detay vermek istemeyen yetkililer, araçtan neler beklenmesi gerektiğiyle ilgili sorulara ise normal bir Sonata’dan daha fazlası cevabını verdi.

Şirket, son günlerde motorlar konusunda değişiklikler yapmaya başlamıştı ve bunun örneklerinden bir tanesi de performans geliştirmeleri yapılan Elantra GT N Line idi. Önceden N Line serileri daha çok estetik değişiklikler sunarken Sonata N Line ile birlikte hem estetik değişiklikler hem de performans değişiklikleri gelecek gibi duruyor.

275 beygir gücü, opsiyonel performans paketi olan Veloster N ile tamamen aynı ancak Hyundai, bazı değişiklikler yapabilir. Aracın performansı muhtemelen 260 beygir gücü ve 245 torka sahip olan 2,0 litre süper şarjlı önceki Sonata’lardan biraz daha fazla olacaktır. Aracın tüm tekerleklerden çekişli olup olmayacağı konusunda kesin bir şey söylenmedi ancak bu kadar güçlü bir araç için bu seçenek, aracı daha kullanılabilir hâle getirecektir.

Son olarak bir hibrit aracın da yolda olduğunu söyleyen Hyundai, bu araçla ilgili hiçbir bilgi vermedi. Yetkililer, Sonata N Line’ın satışa sunulma tarihiyle ilgili olarak sorulan soruya ise 2020’de cevabını verdiler.  

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/04/17/hyundai-sonata-n-line-275-horsepower-nyias/
13
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
0