Genç İklim Aktivisti Greta'nın Kuklası, Roma’da Bir Köprüden Sallandırıldı

149
48
27
5
2
İtalya’nın Roma kentinde bir köprüden 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’ün temsili kuklası sallandırıldı. Greta'yı hedef alarak sallandırılan kuklanın üzerinde bir de not bulunuyordu.

16 yaşındaki genç iklim aktivisti Greta Thunberg, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen BM İklim Zirvesi’nin öncesinde ve sonrasında yaptığı açıklamalarla ünlenmiş ve iklim hareketinin sembol isimlerinden biri hâline gelmişti. Genç aktivist, konuşmalarıyla bir farkındalık başlatma niyetinde olmasına rağmen ABD Başkanı Trump gibi tepki gösteren kişiler de olmuştu.

Bugün ise İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan bir köprüden Greta Thunberg’ün temsili kuklası sarkıtıldı ve üzerine bir not bırakıldı. Örgülü saç ile Greta’yı hedef aldığı açık bir şekilde belli olan kuklanın üzerindeki notta ise “Greta is your God” (Greta sizin tanrınız) yazıyordu. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu olayın ardından Roma Savcılığı, konu hakkında soruşturma başlattı.

Roma Belediye Başkanı, Twitter üzerinden Greta’ya destek verdi:

greta kukla

Bu olayı “utanç verici” olarak değerlendiren ve kınayan Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla genç kıza ve ailesine destekte bulundu. Raggi, yaptığı paylaşımlarda “Utanç verici. Greta Thunberg’ün kuklası, kentimizdeki bir köprüden sarkıtılmış şekilde bulundu. Ben ve tüm Roma, o ve ailesi ile dayanışma içinde. İklim konusundaki çalışmalarımız durmayacak” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan olay, İtalya’nın genelinde büyük tepki topladı ve kukla, bir süre sonra sarkıtıldığı yerden kaldırıldı. Olayın ardından harekete geçen Roma Savcılığı ise konuyu “ağır tehdit ve nefret” suçlaması olarak değerlendirdi ve soruşturma başlattı.

“Dünya liderlerini azarlayan genç çevreci” olarak uluslararası alanda ilgi gören Greta Thunberg, yaptığı çalışmalarla geçtiğimiz hafta Doğru Yaşam Ödülü'nün sahibi olmaya da hak kazanmıştı. Ayrıca Greta, bazı çevrimiçi bahis platformlarında Nobel Barış Ödülü ile ilgili düzenlenen bir bahsin de favorisi konumunda bulunuyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/news/world/europe/greta-thunberg-hanging-effigy-rome-italy-climate-change-protest-a9147021.html
149
48
27
5
2
Emoji İle Tepki Ver
149
48
27
5
2