Instagram, WhatsApp ve Facebook'a Erişim Sorunu: Fotoğraflar Yüklenmiyor

165
23
11
9
8
Milyonlarca kullanıcıya sahip uygulama Instagram'a dünya çapında erişim sorunları yaşıyor. Gelişmeleri anlık olarak aktarıyoruz.

Sosyal medya denince ilk akla gelen platform olan Instagram, Amerika'nın doğusu ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı alanlarında çöktü.

Instagram'ın hem mobil uygulamasında hem de internet sitesinde bağlantı sorunları yaşanmaya başlandı. Özellikle hikayeleri yükleme ve içerikleri görme konusunda büyük sorunlar çıkartan uygulamanın sunucularında sorunlar oluştuğu düşünülüyor.

Instagram çöktü mü?

instagram çöktü mü

Haritaya bakıldığı zaman özellikle Birleşik Krallık ve Almanya arasındaki bölgenin etkilendiği gözlemlenirken Avrupa'nın farklı kısımlarında da etki görülebiliyor. Haritada Türkiye'de bir sorun yokmuş gibi görünse de bağlantı sorunlarının ülkemizde de yaşandığını belirtmekte fayda var. Muhtelemen bu sorunlar, sunucuların ortak olmasından kaynaklanıyor.

Facebook çöktü mü? Facebook'a fotoğraf yüklemede problem yaşanıyor:

facebook çöktü mü

Facebook ana uygulaması ve internet sitesi üzerinden de erişim sorunları yaşandığı söyleniyor. Yukarıdaki haritada, Facebook'un da tıpkı Instagram'da olduğu gibi benzer bölgelerde sorun yaşadığı görülüyor. Kullanıcılar Facebook'taki görsellerin yüklenmediğini, yapay zeka tarafından yapılan otomatik içerik yazılarını gördüklerini iletiyorlar. 

WhatsApp çöktü mü? WhatsApp'dan fotoğraf indirilemiyor:

Facebook ve Instagram'dan yaşanan fotoğraf görüntüleme ve ön yükleme sorunları WhatsApp için de geçerli. Kullanıcılar WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafları indiremediklerini söylüyorlar. Görsel indirme işlemleri sırasında WhatsApp aşağıdaki uyarıyı veriyor:

Ayırca WhatsApp'da ses dosyalarının da gönderilip alınamadığına dair şikayetler var. Sorunun Facebook'un veri transferi için kullandığı merkezi bulut sistemlerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram erişim sorunuyla ilgili yaşadıklarınızı, aşağıdaki Tweet'i yanıtlayarak bize aktarabilirsiniz:

Sizden gelen sorun bildirimleri:

165
23
11
9
8
Emoji İle Tepki Ver
165
23
11
9
8