Instagram’da Bu Cinsellik Tuzağına Dikkat!

0
0
0
0
0
Bir güvenlik şirketinin söylediğine göre kimliği bilinmeyen hacker grubu Instagram hesaplarını hackliyor ve bu hesapları cinsel içerikli sitelere yönlendirmek için kullanıyor.

Uzun süredir Facebook üzerinde bir linke tıkladığınızda hesabınızdan istenmeyen gönderilerin paylaşılması ya da hesabınızın ele geçirilerek arkadaşlarınıza sanki indirim kuponu yollar gibi mesaj atarak dolandırılması gibi durumlarla karşılaşıyorduk.

Buna benzer bir güvenlik açığı ise yine Facebook şirketinin sahibi olduğu Instagram’da görüldü. Symantec isimli güvenlik üzerine uzmanlaşan bir yazılım şirketinin paylaştığı bilgilere göre kimliği bilinmeyen bir grup hacker, çeşitli kullanıcıların Instagram hesaplarını hackliyor ve bu hesaplardan cinsel içerikli sitelere yönlendirme yapıp aynı zamanda daha fazla kişinin hesabını ele geçirebiliyor.

Henüz bu hacklenme olayının nasıl yapıldığı bilinmese de hackerlar bağlantıya tıklayan ya da bu hesaplarla etkileşim kuran kişilerin hesaplarını hackleyerek tüm bilgilerini değiştiriyor, hesaptan cinsel içerikli fotoğraflar paylaşıyor ve güvensiz internet sitelerine yönlendirme yapıyor.

Önüne geçmek için ne yapmalı?

Kısa sürede birçok ülkede yaygınlaşan hacklenme olayına karşı bu tarz bir hesapla karşılaştığınızda kesinlikle bağlantılara tıklamayın ve o kullanıcıyı engelleyin. Böylelikle bir nebze de olsa olayın başınıza gelmemesi konusunda önlem almış olursunuz.
 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0