Instagram’dan Sonra Facebook da Snapchat’i Taklit Ediyor: Stories Clone’u Yolda

0
0
0
0
0
Facebook, Snapchat Clone'u Massenger Day'i test etmeye başladı.

Facebook, Sanpchat Stories’e benzer Messenger Day isimli uygulamasını Avustralya’daki kullanıcılarla birlikte test etti. Uygulama, illustrasyon şeklinde veya filtrelenmiş fotoğraflar gönderebiliyor. Videolar ise tıpkı Snapchat'teki fotoğraflar gibi siliniyorlar fakat bu süre 24 saati buluyor.

Messenger Day’in test edilme haberi şirket tarafından doğruladı. Bir kullanıcının iPhone’undan aldığı ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz. TechCrunch’tan öğrenilen bir habere göre Messenger çalışanlarından biri “İnsanların her gün Messenger kullanarak iletişim kurduğunu biliyoruz. Biz bu anları yeni bir biçimde yaşamaları için Avustralya’da küçük bir test yaptık” açıklamasında bulundu.


Facebook bu ürünü piyasaya sürmekte ne kadar kararlı, ne zaman piyasaya çıkarır bilinmez ama ürünü kesin olarak çıkarıp çıkarmayacakları dahi henüz belli değil. Hiç şüphesiz ki sonuç, Facebook gibi büyük bir şirketin bu pazara ne kadar odaklanacağı ile ilgili. Eğer Snapchat kalitesinde olabilirse büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşabilirler.

Yalnızca Kuzey Amerika’da, günlük Snapchat kullanımı 60 milyon civarında. Eğer bu uygulama yayınlanırsa ülkemizde ne kadar tutar tahmin edemiyoruz ama aklımıza Facebook, Snapchat mi oluyor sorusu da gelmiyor değil.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/10/18/facebook-is-now-testing-its-snapchat-stories-clone-in-australia/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0