Intel, 2020 Olimpiyatları'na 3 Boyutlu İzleme Teknolojisi Sağlayacak

10
3
2
0
0
Intel, 2020 Olimpiyatları için resmi sponsorlardan biri oldu. Oyunlara teknoloji desteği sağlayacak olan şirket, oyuncuların izlenmesi ve bunların yayında tekrarlarda gösterilmesi adına yeni bir sistemi devreye sokacak.

Intel, 3 Boyutlu Sporcu İzleme'sini (3D Athelete Tracking) 2020 Tokyo Olimpiyatları'na getirmeyi planlıyor. Bugün şirket, 100 metre koşularında ve diğer koşu etkinliklerinde sporcuları kaydetmek için izleme sistemini kullanacaklarını ve sistemde 4 kamera bulunacağını açıkladı. Algoritmalar, daha sonra sporcuların hareketlerinin biyomekaniğini analiz edecek ve görüntüler, yayın sırasında tekrarlanırken sporcuların üstünde görsel olarak gözükecek.

Intel, 2020 Olimpiyatları için şimdiden büyük sözler verdi:

intel

Daha önce açıkladıklarına göre şirket, Tokyo Olimpiyatları'nda kullanılmak üzere 5G ağı kurma çalışmaları yürütüyor. Bu bağlamda drone tabanlı bir ışık gösterisi görme şansımız oldukça yüksek. Bugün Intel, oyunlarda görev alacak personele VR eğitimi vermek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile çalıştığını da açıkladı. Bu sistem, mücadele sırasında VR modelleri oluşturmaya yarayacak.

Sistemlerde i5 işlemciler kullanılacak:

Intel tokyo olimpiyatları

Intel, olimpiyatlarda kullanacakları sistemlerine kendi Core i5 işlemcileriyle güç verecek. Özellikle yüz tanıma sistemleri "NeoFace", 300 binden fazla insanı tanımakta kullanılacakken Core i5 işlemcisi, bu sistem için de altyapıyı sağlayacak.

Intel'in 2020 Tokyo Olimpiyatları için yaptığı hazırlıklar, teknoloji dünyasını da yakından ilgilendiriyor. Spor ve teknolojinin bir arada yürütüldüğü bu etkinlikler, her sene yeni teknolojilerin de görücüye çıkmasına ön ayak oluyor. Intel'in verdiği sözleri tutarak Tokyo Olimpiyatları'nın teknolojik altyapısını sorunsuz olarak kurup kuramayacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/11/intel-olympics-2020-3d-athlete-tracking/
10
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
0
0