Intel'den Microsoft'a Büyük Kıyak: Yeni Intel İşlemciler Windows 7 ve 8'i Desteklemeyecek!

2
0
0
0
0
Intel, yeni yapacağı Kaby Lake ve Apollo Lake adlı işlemcilerde Windows 7/8 desteği sunmayacak. Bu işlemciler yalnızca Windows 10'da kullanılabilecek.

Intel, yeni Kaby Lake ve Apollo Lake işlemcilerini bu hafta duyurdu. Tabii ki baş rakibi AMD de boş durmuyor; Zen’i teknoloji alemine Ridge Zirvesi’nde sundu. Ancak dikkatlerin toplandığı nokta Intel’in yaptığı açıklamaydı. Buna göre firma, bu yeni işlemcilerinde Windows 7 ve 8 desteği sunmayacaktı. Yani bu işlemcilerden birinin olduğu makinelerde Windows 7 veya 8 çalışmayacak, yalnızca Windows 10 kullanılabilecek.

PC tutkunlarının gündemine bomba gibi düşen bu haber, aynı zamanda Microsoft’un nasıl da pazarı domine edebildiğinin bir göstergesi. Microsoft yeni işletim sistemlerinin kullanılması için donanım desteğini zaten kesiyordu, ancak bu kadar erken kesmesi kullanıcılar tarafından tepki çekecek. Çünkü son kullanıcı, bazı işletim sistemlerine kolay alışamıyor. Windows 10 gelene dek hala en popüler işletims sistemi Windows XP idi. Hala birçok kişi Windows 7 kullanıyor ve değiştirmek de istemiyor.

7 yıl sonda Windows 7’nin desteğini kesmesi anlaşılabilir durum, anca Windows 8 geleli daha ne kadar oldu ki? Microsoft, Linux gibi açık kaynak olmadığı için, başka firmaların destek vereceği ek yazılım pazarı da çok küçük. Kişisel fikrim, Windows 10’un şahane olduğu yönünde; ancak arada dahi olsa Windows 7’yi Kaby Lake gibi bir işlemci ile çalıştırıp GTA Vice City oynamak gayet nostaljik ve keyifli olurdu.

Kaynak : http://www.extremetech.com/computing/234881-from-this-point-forward-all-intel-and-amd-cpus-are-windows-10-only
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0