iOS 13.2 İkinci Beta ile Siri'nin Kontrolü Kullanıcılara Bırakıldı

15
6
2
2
1
Apple, iOS 13.2'yle birlikte Siri'nin kontrolünü kullanıcılara bırakacak. iOS 13.2'nin yayınlanan ikinci beta sürümü, telefonun ayarlar bölümünde yer alan Siri'yle ilgili değişiklikler getirmiş durumda. Böylelikle Siri ancak izin verildiği durumda ses kayıtlarını toplayabilecek.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte, hayatımıza pek çok yeni teknoloji girdi. Bu teknolojilerden bir tanesi de sesli asistanlar. Teknoloji üreticileri tarafından geliştirilen bu asistanlar, tüketicilerin gerekli talimatları sesleriyle vermesini ve telefondaki bazı işlemlerin yerine getirilmesini sağlıyor. Ancak bu teknoloji, hala pek çok tartışmanın odağında.

Sesli asistanların tartışılmasının nedeni ise tüketicilerin güvenlikleri ile ilgili. Pek çok teknoloji üreticisi, sesli asistanları üzerinden tüketicilerin seslerini kaydediyor ve bu sesleri asistanın gelişimi için kullanıyor. Ancak kimi zaman tüketicilerden alınan ses kayıtları, çalışanların eline geçiyor ve hatta şirket dışına sızdırılıyor. İşte bu yüzden de sesli asistanların ne kadar güvenli olduğu konusu, hala büyük bir muamma.

Sesli asistanlar

Sesli asistan uygulamasına sahip olan teknoloji üreticilerinden bir tanesi de Apple. Şirketin "Siri" isimli sesli asistanı, iPhone kullanıcılarının ciddi anlamda yardımcısı oluyor. Ancak diğer şirketlerde olduğu gibi Apple'da da Siri'yle ilgili pek çok sorunlar yaşandı. Kimi zaman tüketicilerden alınan ses kayıtları çalışanlar tarafından dinlendi kimi zaman ise bu bilgiler, dışarıya sızdırıldı. iOS 13.2'nin kullanıcılara sunulmasıyla, bu sorun ortadan kalkacakmış gibi görünüyor.

iOS 13.2'nin tüketicilerin hizmetine sunulmasıyla birlikte Siri'nin, daha çok tüketici kontrolünde olacağı söyleniyordu. Şirketin iOS 13.2 beta sürümünü güncellemesiyle Siri'nin kazandığı yenilikler ortaya çıkmış oldu. Öyle ki bundan sonra tüketiciler, Siri'nin kendi seslerini kullanıp kullanmaması konusunda belirleyici olacaklar. Tüketiciler, ancak izin verdikleri takdirde ses kayıtlarını paylaşacaklar. Ayrıca bugüne dek yapılan ses kayıtları da silinebilecek.

Siri

Yukarıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi iOS 13.2'nin ikinci geliştirici betasında Siri'nin kontrol menüsü bir hayli değişmiş durumda. Öyle ki bundan sonra iPhone ve Apple Watch'ların verilerinin Apple ile paylaşılıp paylaşılmayacağı yönetilebiliyor. Ayrıca Siri'nin bugüne kadar topladığı verileri silmek için de bir bölüm oluşturulmuş durumda. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/ios-132-improves-siri-privacy-lets-users-delete-history-and-opt-out-of-sharing
15
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
2
2
1