iOS 13'ün Son Betasında Kayıtlı Şifreleri Gösteren Bir Hata Tespit Edildi (Video)

10
8
2
0
0
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 13'ün beta süreci devam ederken kullanıcılar, iPhone'larda bulunan şifreleri gösteren bir hata keşfettiler. Bu hata herkes tarafından denenebiliyor.

Apple, haziran ayında yeni işletim sistemi iOS 13'ü duyurdu. Şu sıralar beta süreci devam eden işletim sisteminin kararlı sürümü ise önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. 

iOS 13'ün beta sürümlerinde fark edilen bir hata ise, akıllı telefonda bulunan tüm şifrelerin herhangi bir doğrulamaya gerek duymadan gösterilmesine neden oluyor. Sadece iOS 13'ün beta sürümünde bulunan bu hata, Reddit'te ortaya çıktı ve YouTube üzerinden de paylaşıldı.

iOS 13'ün üçüncü beta sürümünde bulunan bu hata, tüm kullanıcılar tarafından gözlemlenebiliyor. Eğer siz de bir iOS 13 Beta 3 kullanıcısıysanız, bu hatayı kendi iPhone'unuz üzerinden deneyimleyebilirsiniz.

Bu hata şöyle ortaya çıkıyor; telefonunuzdan ayarlar menüsüne erişiyorsunuz. Burada bulunan "Parolalar ve Hesaplar" alt menüsüne erişiyoruz. Bu sayfanın en üstünde "Uygulama ve Web" isimli bir bölüm bulunuyor. Bu kısma sürekli olarak basıldığı ve gelen doğrulama yöntemi birkaç kez iptal edildikten sonra cihazınız, kayıtlı olan tüm şifreleri gösteriyor.

Hatayla ilgili olarak Apple cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi ancak şirketin bu hatayı bir sonraki beta sürümde gidereceğiniz söylemek mümkün görünüyor. Beta süreçlerinin amacının da zaten bu olduğu düşünüldüğü zaman, eylül ayında kullanıcıların hizmetine sunulacak olan iOS 13'te, bu sorunun herhangi bir güvenlik sorununa neden olmayacağını söylemek mümkün görünüyor.

İşte bu hatanın gösterildiği o video:

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/ios-13-bug-lets-anyone-access-passwords-stored-on-an-iphone-526733.shtml
10
8
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
8
2
0
0