İp Atlama Olayını Bambaşka Bir Boyuta Taşıyan Yarışmacılardan Ağzınızı Açık Bıraktıracak Performans!

1
0
0
0
0
İp Atlama Olayını Bambaşka Bir Boyuta Taşıyan Yarışmacılardan Ağzınızı Açık Bıraktıracak Performans!
Hong Kong’ta yapılan ip atlama yarışı esnasında kaydedilen video, güç ve hız arasındaki ilişkiyi ancak bu kadar net anlatabilirdi.

Çocukluğumuzun en eğlenceli oyunlarından olan ip atlama, aslında küresel çapta şampiyonası düzenlenen bir spor dalı. Yarışmacılar, kendileri için özel olarak hazırlanan halatlar üzerinden en kısa sürede ve en fazla sayıda atlamaya çalışıyorlar. Buraya kadar yazdıklarımı normal karşılayabilirsiniz ama asıl anormal olan kısma henüz geliyorum.

Hong Kong’ta düzenlenen şampiyonada yarışmacılar, tek ip yerine çift ip üzerinden atlıyorlar ve bu ipler (halat da diyebiliriz) o kadar hızlı çevriliyor ki, sıradan bir insanın bu iplerin üzerinden atlayabilmesine ihtimal bile vermek mümkün değil. Yüzlerinden ve duruşlarından da anlaşılacağı üzere yarışmacılar bu işi profesyonel olarak ve tamamen konsantre, hız, güç dengesi üzerine kurulu olacak şekilde yapıyorlar. Vücutlarının üst bölgesi sabit kalan yarışmacıların bacakları ise metronomik düzenlilikte ve sinir bozucu bir şekilde çalışıyor. 

Yarışma zannediyorum ki iki grup arasında aynı anda gerçekleştiriliyor ve yarışmacılar, her atladıkları ipten sonra bir puan elde ediyorlar. (videoda arka kısımda bulunan sayacı gördükten sonra tahminim bu yönde)

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0