iPhone 11 Kullanıcılarından İlk Şikayetler Gelmeye Başladı

107
36
19
9
8
Sosyal medya ve teknoloji forumlarında yer alan şikayetlere göre iPhone 11 modelleri, bir akıllı telefona göre fazlasıyla kolay çiziliyor. Üstelik kullanıcıların şikayetleri bununla da bitmiyor.

Apple, tüketiciler tarafından hem eleştiri hem de beğeni yağmuruna tutulan iPhone 11 modellerini geçtiğimiz ay resmi olarak tanıttı. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmak üzere üç farklı model olarak karşımıza çıkan iPhone 11 ailesi, iPhone Xs ailesine benzerliği nedeniyle tasarım anlamında eleştirilse de özellikleriyle övgüleri toplamayı başardı.

iPhone 11 modelleri, lansmandan birkaç hafta sonra öncelikli bölgelerde satışa sunuldu. Cihazları inceleyen editörlerden fazlasıyla olumlu yorumlar alan iPhone 11 modelleri, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmalarıyla birlikte yavaş yavaş eleştirilmeye de başlandı. Sosyal medya ve teknoloji forumlarında yer alan şikayetlere göre yeni iPhone’ların en büyük sorunu ise dayanıklılık.

iphone 11

Apple’ın 2019 model iPhone’larını satın alan tüketicilerin cihazlar hakkındaki ilk şikayeti, hem ekranı kaplayan hem de cihazın arka panelinde yer alan cam yüzeyin çizilmelere karşı fazlasıyla hassas olması oldu. Kullanıcılara göre hem ‘ucuz’ model olan iPhone 11 hem de premium iPhone 11 Pro modelleri, bir yabancı nesneyle en küçük bir temasta kolaylıkla çiziliyor.

Apple, iPhone 11 modellerinin lansman etkinliği sırasında cihazların bu zamana kadarki en dayanıklı cam yüzeye sahip olduğunu iddia etmişti. Dolayısı ile kullanıcılar, cihazlarının bu denli kolay çizilmesine pek de ‘sakin’ tepkiler vermiyorlar. Pek çok iPhone 11 Pro ve Pro Max sahibi, 1000 dolardan fazla fiyat etiketi olan bir cihazın daha dayanıklı olması gerektiğini savunuyor.

iphone 11 pro

Elbette ki cihazların çizilmemesini sağlamak için birtakım önlemler bulunuyor. Koruyucu kılıf ve ekran koruyucu film kullanmak bunların başında geliyor. Ayrıca iPhone’unuzu koyduğunuz cebinizde anahtar ya da bozuk para taşımamak da bir önlem satılabilir. Bununla birlikte yaklaşık 1000 dolar ödediğiniz bir telefonunun olduğu cepte ne olup olmadığını düşünmek, kullanıcılar için sinir bozucu olabilir.

Üstelik iPhone 11 kullanıcılarının tek şikayeti cihazın dayanıklılığı ile ilgili de değil. Bazı kullanıcılar iPhone 11 modellerinin hücresel veri kalitesinden de şikayet ediyorlar. Ayrıca aşırı ısınma ve gece modundaki görüntü bozulmaları da diğer sorunlar arasında. iPhone 11 modelleri daha fazla kullanıcı tarafından kullanıldıkça başka ne gibi sorunları olduğunu daha iyi anlayabileceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/08/iphone-11-series-first-complaint-starts-hitting-the-web/
107
36
19
9
8
Emoji İle Tepki Ver
107
36
19
9
8