iPhone 11 Pro Max, Ses Kalitesinde iPhone Xs Max’in Gerisinde Kaldı

27
8
1
1
1
Geçtiğimiz dönemde akıllı telefonların ses kalitesini de inceleyeceğini açıklayan DxOmark, Apple’ın son iki premium telefonu iPhone Xs Max ve iPhone 11 Pro Max’in ses kalitesini puanladı. iPhone 11 Pro Max, aldığı 71 puan ile 74 puan alan iPhone Xs Max’in gerisinde kaldı.

DxOmark uzun zamandır güvenilir bir kamera inceleme sitesi olarak tanınıyor. DxOmark, bir süredir akıllı telefonların ses kalitesini de test etmeye başladı. DxOmark, akıllı telefonların ses kalitesini test etmek için özel bir yankısız kutu kullanıyor. DxOmark, akıllı telefonların ses kalitesini, ses çıkışı ve ses kaydetme şeklinde iki grup halinde puanlıyor.

DxOmark, daha önce söz verdiği gibi geçtiğimiz günlerde Apple’ın iki telefonunun ses kalitesini test etti. DxOmark'ın iPhone Xs Max ve iPhone 11 Pro Max üzerinde gerçekleştirdiği testlerde, 74 puan alan iPhone Xs Max, 71 puan alan iPhone 11 Pro Max’e üstün geldi.

iphone 11 pro max ses kalitesi

DxOmark’ın gerçekleştirdiği ses çıkış testinde iPhone Xs Max 75 puan alırken, iPhone 11 Pro Max 72 puan alabildi. Test sitesi bu ses çıkış testi için 5 kategoride akıllı telefonları puanladıktan sonra ana ses çıkış puanını elde etti. Ses çıkış kategorisinin beş alt kategorisinin dördünde iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro Max’ten daha iyi puanlar aldı. Ses çıkışının sadece tını kategorisinde iki telefon eşit puanlar alabildi.

Ses kayıt puanlarında iki telefon arasındaki fark, ses çıkışının biraz daha az. Ses kayıt kategorisinde iPhone Xs Max 69 puan alırken, iPhone 11 Pro Max 68 puan alabildi. Ses kayıt kategorisinin alt kategori puanlamalarında iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro Max’ten daha iyi puanlar aldı. Ancak bu kategorinin alt kategori puanlamalarında iki telefon arasındaki çekişme görülmeye değer. iPhone Xs Max, ses kayıt kategorisinin 6 alt kategori puanlarında sadece üçünde iPhone 11 Pro Max’ten daha iyi puan alabildi. 

DxOmark’ın, Apple’ın iki premium telefonu üzerinde gerçekleştirdiği ses kalitesi testi, iPhone Xs Max’in ses çıkış kategorisinde iPhone 11 Pro Max’ten daha iyi olduğunu gösteriyor. Ses kayıt kalitesinde ise iki telefon arasındaki fark çok az görünüyor. Anlaşılan Apple, iPhone Xs Max’ın ses kalitesine gösterdiği özeni iPhone 11 Pro Max için göstermemiş. 2018 yılında çıkan iPhone Xs Max hala ses kalitesi konusunda diğer iPhone modellerinden üstün durumda. 

Kaynak : https://www.dxomark.com/apple-iphone-11-pro-max-audio-review/
27
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
8
1
1
1