iPhone 7, 9.000 Dolarlık Profesyonel Fotoğraf Makinesine Karşı!

2
0
0
0
0
iPhone 7'nin oldukça sağlam bir kamerası var. Peki karşısında profesyonel bir fotoğraf makinesi olursa iPhone 7 ayakta durabilir mi?

Apple'ın yeni amiral gemisi telefonları iPhone 7 ve 7 Plus bazı özellikleri ile yoğun eleştirilere maruz kalmıştı (özellikle kulaklık girişi olayı ile). Ancak bu durum, iPhone'ların belki de en başarılı olduğu şeylerden birinin bu modellerde daha da gelişmiş şekilde bulunmadığı anlamını taşımıyor; kamera/fotoğraf kalitesi.

 

Ne olursa olsun, yiğidi öldürüp hakkını vermeli. iPhone'lar, çıktıkları her dönemlerde sektörün en iyi kamerasına sahip akıllı telefonları arasında yer almayı başarmış ve sık sık zirveye oynamış telefonlar. iPhone 7 ve 7 Plus da bu konuda oldukça başarılı. Ancak bu başarı seviyesi tam olarak ne?

İşte tam da bu sorunun cevabını öğrenmek isteyen Japon sokak fotoğrafçısı Shin Noguchi, bir kıyaslama yapmak istemiş. Fotoğraflamak için mükemmel bir yer bulan Noguchi, iPhone 7 ile Leica'nın Summicron lense sahip M9-P modelini kıyaslamış. Bu modelin fiyatının 9.000 dolar olduğunu da belirterek sizleri görseller ile baş başa bırakalım:

iPhone 7 ile çekilen fotoğraf (RAW)

 

Leica M9-P ile çekilen fotoğraf (35mm f/2 RAW)

 

İki fotoğrafın bazı detaylı yerlerinin kıyaslanması (sol taraf iPhone 7'ye, sağ tarafın Leica M9-P'ye ait)

Karar vermek pek kolay değil. Biz bu konuda tarafsız olmayı tercih ediyor ve yorumu sizlere bırakıyoruz:

Kaynak : http://petapixel.com/2016/10/05/iphone-7-vs-leica-m9-p-side-side-photo-comparison/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0