iPhone 7'nin Çift Kamerasının En Önemli 2 Özelliği Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Yeni iPhone tanıtımına artık haftalar kaldı. Eylül başındaki etkinlik öncesi gelen en taze bilgilere kamera hakkındaki detaylar eklendi.

iPhone 7 ya da henüz adı belli olmayan yeni iPhone modelinin tanıtılmasına artık haftalar kaldı. Eylül ayı başında gerçekleşmesi beklenen etkinlikte ortaya çıkacak telefonun büyük ekranlı modelinde çift kamera olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Sızıntılar ve şirkete yakın kaynaklar da bu ihtimali doğruluyor.

Çift kamera konusunda yeni bir detay da şirkete yakın isim Mark Gurman tarafından Bloomberg sitesine verildi. Bilgilere göre Apple’ın çift kamera sistemi 2 önemli özelliğe sahip olacak. Çift kamera sayesinde çok daha parlak ve keskin fotoğraflar elde edilebilecek ve yakınlaştırma sağlanabilecek.

 Gurman’ın verdiği bilgilere göre iPhone 7 çift kamerası iki ayrı sensöre sahip olacak. Bu sensörler renkleri farklı yöntemler ile yakalayacak ve son fotoğraf oluşturulurken her iki sensörün elde ettiği veriler birleştirilecek. Böylece, daha parlak ve keskin kareler ortaya çıkabilecek. Çift kameranın bir diğer yararı ise görüntü üzerinde fazla bozulma olmadan yakınlaştırma olanağı sağlayabilmesi. Çift kamera sisteminde bunun hangi yöntemle sağlanacağı ise henüz belli değil.

Apple’ın parmak izi sensörü Touch ID’yı barındıran ana ekran tuşu da baskıya duyarlı hale geliyor. Gelişmiş Touch ID sensörü sayesinde Apple Watch ve Macbook - Macbook Pro’larda yer alan baskıya duyarlı sistemin tuş üzerinde bulunması sağlanacak. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni iPhone’lar hakkında yeni bilgiler edinebilecek miyiz?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0