iPhone 7 Yüzünden Sonbaharda Flash Bellek Kıtlığı Başlayacak, Fiyatlar Artacak!

0
0
0
0
0
Apple'ın merakla beklenen iPhone 7'si Eylül ayı sonlarında satışa çıkacak. Analistlere göre iPhone 7 modeli flash bellek pazarını da etkileyecek. Peki ama neden?

Apple’ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 7’nin Eylül ayı başında tanıtılıp, ay sonunda satışa çıkmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Analistlere göre iPhone 7’nin satışa çıkacak olması flash bellek pazarını da doğrudan etkileyecek. İlk kez iPhone 7 ile birlikte 256 GB dahili hafıza seçeneğini sunacak olan Apple, başlangıç modelinde yer alan 16 GB depolamaya da veda edecek. 

Apple’ın bu yüksek NAND Flash gereksinimlerinin sektörde bir süreliğine dar boğaza neden olacağı iddia ediliyor. Geçen yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile toplam NAND arzının yüzde 15’ini karşılayan Apple bu yıl 256 GB’lık yeni iPhone 7’si ile birlikte pazardaki flash bellekleri büyük ölçüde toparlayacak. 

Tahminlere göre, Apple’ın Flash bellek talebinin karşılanması piyasada düzenli NAND flash bulunmasına karşı olumsuz etki yapabilir. Endüstri kaynakları 1 Ekim tarihinden başlamak üzere 2016 yılının sonuna kadar Flash bellek fiyatlarının yükseleceğini düşünüyor. Android üreticileri kendi telefonlarında kullanmak üzere flash belleklere daha yüksek ücret ödeseler bile bunun her zaman stok bulunması anlamına gelmeyeceği belirtiliyor. Bakalım Apple’ın 256 GB iPhone 7 kararı sektörü nasıl etkileyecek?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0