iPhone 8 Baya Baya OLED Ekranla Geliyor!

7
1
1
1
1
iPhone 8 hakkında detaylar yavaş yavaş şekillenmeye devam ediyor.

Apple'ın 2017'de tanıtacağı iPhone 8 cihazında bildiğiniz üzere alışık olduğumuz iPhone'lara nazaran pek çok köklü değişiklik ve yenilik beklemekteyiz.

Hatta bu konuda sektörde onlarca söylenti bir süredir dolaşmakta. Fakat bu söylentileri göz önüne aldığımızda iPhone 8'de en yüksek ihtimalle beklediğimiz şeyin OLED ekran olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu beklentimizi destekleyen bazı şeylerle karşılaşmıştık (yeni alınan patentler, analistlerin değindikleri vs).

Şimdi ise bu konuda en güçlü sızıntı, Sharp firmasının CEO'su Jeng-wu Tai'den gelmekte. Tatung Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte söz alan Tai, iPhone 8 konusunda şu ifadeleri kullanmış:

''iPhone yıllardır her yeni modeli ile gelişmekte ve artık zaman, LTPS (LCD ekran da diyebiliriz) ekranı bir kenara bırakıp OLED ekrana geçme zamanı. Tabi böyle bir özellik yeni iPhone'un -satışlarında- patlama yapar mı bilemiyoruz fakat Apple bu yolu seçmez ve cihazını geliştirmezse, o zaman bir inovasyondan söz edemeyiz.''

Tai'nin açıklamaları bu şekilde. Ancak eminiz çoğunuz ''bir şirketin CEO'su bunu dedi diye iPhone 8'de OLED olması beklenemez'' diye düşünebilir. Fakat; Apple'ın Çin'deki üretim ortağı Foxconn, kısa bir süre önce Tai'nin CEO'su olduğu Sharp tarafından satın alınmıştı.

Yani Tai, öylesine Apple'dan beklentilerinden bahseden birisi değil. Apple hali hazırda Apple Watch'ta OLED ekran kullanmakta. Şimdi ise şirketin en önemli üretiğim ortağının başına geçen bir kişiden bu tarz bir açıklama gelmesi, -haberin başında da bahsettiğimiz gibi- yeni iPhone'da olması en garanti özelliğin yavaş yavaş resmileşme yolunda olduğu anlamını taşımakta.

Kaynak : http://thenextweb.com/apple/2016/10/31/iphone-8-oled-display-rumors/
7
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
1
1