iPhone’daki AirDrop Özelliğini Daha Güvenli Hale Getirecek 2 Yöntem

7
2
2
1
1
iPhone'lar arasında veri alışverişi sağlayan AirDrop özelliği, kamuya açık alanlarda çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Peki AirDrop özelliğini daha güvenli hale getirmek için neler yapılabilir?

Bluetooth teknolojisi uzun süredir hayatımızda olan bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde dosya aktarımları yapabiliyor, diğer kablosuz cihazlarımıza bağlanabiliyoruz. Ancak Bluetooth teknolojisi özellikle kamuya açık alanlarda bazı sorunlara gebe. Özellikle Bluetooth bağlantınız tüm cihazların erişimine açıksa, bilgisayar korsanlarının ya da tacizcilerin hedefi haline gelebiliyorsunuz.

Bluetooth bugün hem Android hem de iOS cihazlarda bulunuyor. Apple tarafından geliştirilen AirDrop özelliği ise Apple cihazlar arasında Bluetooth teknolojisi üzerinden veri aktarımı yapılmasını sağlıyor. Bu özellik, sadece Apple ürünleri arasında veri aktarımı yaptığı için kendine özel bir isimle anılıyor. Peki AirDrop özelliğini kullanırken kendinizi güvende tutmak için ne yapabilirsiniz? Şimdi bahsedeceğimiz iki yöntem, istenmeyen kişilerden istenmeyen dosyalar almanızı engelliyor.

AirDrop

AirDrop özelliğini ayarlamak ve istenmeyen kişilerden içerik almamak için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Bu yöntemlerden ilki şu şekilde;

  • Telefonunuzun "Ayarlar" menüsüne gidin ve "Genel" seçeneğine dokunun.
  • Karşınıza çıkan ekranda "Airdrop" seçeneğine dokunun. 
  • Küçük bir ayar menüsüyle karşılaşacaksınız. Bu, AirDrop size kimlerin dosya gönderilebileceğini belirlemenizi sağlıyor.
  • Zaten üç farklı seçenek var. Bu seçeneklerden "Alma Kapalı"yı seçerseniz AirDrop özelliğini kapatmış olursunuz. "Sadece Kişiler" seçeneğini seçerseniz de sadece rehberinizde olan kişilerden gönderilen dosyaları alabilirsiniz.

AirDrop

AirDrop aracılığıyla dosya gönderebilecek kişileri kısıtlayabilmeniz için kullanabileceğiniz ikinci yöntem için ise Ayarlar menüsüne de girmenize gerek yok. Bunu şu şekilde izah edebiliriz;

  • Telefonunuzun ekranını alt kısımdan yukarıya doğru çekin.
  • Karşınıza çıkacak olan Kontrol Merkezi'nde bağlantılarla ilgili bir bölüm bulunuyor. Buraya dokunun ve bir saniye kadar bekleyin. Yeni bir ekran açılacak.
  • Açılan ekranda "AirDrop" ile ilgili olan bölümü göreceksiniz. Şimdi de bu bölümde parmağınızı basılı tutun.
  • Karşınıza AirDrop içeriklerini kimden alacağınızı soran bir ekran çıkacak. Sadece Kişiler veya Alma Kapalı seçeneği, yabancılardan gelecek AirDrop içeriklerini engelleyecektir.

AirDrop

İşte bu iki yöntem sayesinde iPhone'larınıza gönderilen AirDrop içeriklerinin göndericilerini filtreleyebilirsiniz. Böylelikle özellikle kamusal alanlarda istenmedik içeriklerle karşılaşmak durumunda kalmazsınız.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-turn-off-airdrop-on-iphone
7
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
1
1