iPhone’cuların Apple’a Eskisi Kadar Bağlı Olmadığını Gösteren Rapor

57
16
5
4
2
Araştırma firması BankMyCell, akıllı telefon markalarına olan bağımlılığı ortaya koyduğu bir rapor yayınladı. Yayınlanana raporda iPhone bağlılığı düşüş gösterirken iPhone kullanıcılarının Samsung'un akıllı telefonlarına karşı bir eğilim gösterdiği gözlemlendi.

Akıllı telefonlar arasındaki rekabet, özellikle teknoloji konusunda ilerlese de bu teknolojilerin hedefi olan ortak bir nokta bulunuyor: kullanıcı kitlesi. Tüm firmalar daha ileri teknolojileri rekabetçi bir fiyata sunarak kendilerine müşteri çekmek için bir çaba sarf ediyor.

Şu an için Samsung akıllı telefon sektöründe lider durumda. Bunun yanı sıra Huawei ve Apple, birinci olmak için Samsung'un peşine düşmüş durumda ancak ortaya çıkan son raporlar, Apple'ın bu konuda çok da iyi bir iş çıkarmadığını ortaya koydu.

apple

BankMyCell isimli bir araştırma firması, akıllı telefonlar ve işletim sistemleri arasındaki geçişi incelediği bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre iPhone kullanıcılarının yeni telefon tercihlerinde Apple'ı eskisi kadar tercih etmediği ortaya çıktı.

2018 yılının ekim ayından bu yana 38.000 kişinin verilerini inceleyen firma, 2018 yılının mart ayına baktığı zaman iPhone'a bağlılığın %15,2 oranında düştüğünü belirtti. Tabii ki bu verilerin yanı sıra iPhone'un rakibi de incelendi.

iPhone

Şu anda akıllı telefon sektörünün lideri Samsung, BankMyCell'in verilerine göre daha sadık bir kullanıcı kitlesine sahip. iPhone X kullanan kişilerin %26'sı telefonlarını başka bir cihaz için değiştirirken Galaxy S9 kullanıcılarının yalnızca %7,7'si iPhone almayı tercih etti. Geriye kalan %92,3'lük kısımsa Android işletim sisteminde kaldı.

Haziran 2019 verilerini açıklayan BankMyCell, iPhone kullanıp telefonunu değiştirenlerin %18'inin Samsung'u seçtiğini belirtti. Kendi verilerinin güvenirliğini artırmak için başka firmaların verileriyle bu verileri pekiştiren BankMyCell, iPhone'a olan bağlılığın 2011'den bu yana en düşük oranlarına ulaştığını, %73 seviyesine düştüğünü belirtti.

samsung

Kantar, 2019 yılının ikinci çeyreğinin sonlarında ABD'deki iOS tabanlı cihazların satışlarının tüm satışların %36'sını oluşturduğunu; geçen sene aynı dönem ile karşılaştırıldığında %2,4'lük bir düşüş yaşandığını belirtti. Android işletim sistemli cihazlarsa %61'lik bir oranla %2,5 yükseliş gösterdi.

Apple, konu hakkındaki görüşleri sorulduğu zaman hemen bir cevap vermedi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/iphone-loyalty-is-dropping-report-finds/
57
16
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
57
16
5
4
2