iPhone ve Mac'in Tek Bir Mesaj ile Hacklenebildiği Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
iPhone ve Mac'lerde keşfedilen bir açık cihazınızın kolayca hacklenebilmesini sağlıyor.

Apple’ın uçtan uca kontrolü bırakmadığı mobil işletim sistemi iOS ve güvenliği ile önplana çıkan macOS’un büyük bir güvenlik açığı olduğu iddia edildi. Android platformunun kabusa çeviren Stagefright açığının bir benzeri şimdi de iPhone’ları ve Mac’leri tehdit ediyor.

Cnet’in haberine göre, CVE-2016-4631 kod numaralı açık en son sürümler hariç tüm iOS ve OS X sürümlerinde etkili. Cisco mühendisi Tyler Bohan tarafından keşfedilen açık cihazların görüntü işleme birimlerinde etkili oluyor. Apple’ın iMessage servisi üzerinden gönderilen TIFF formatındaki bir mesaj ile kullanıcı fark etmeden cihaz ele geçirilebiliyor.

Söz konusu güvenlik açığına karşı alınabilecek önlemler yok değil. Cihazlarınızı iOS 9.3.3 ya da El Capitan 10.11.6’a yükseltmeniz en iyi çözüm ancak kullandığınız Mac ve iOS cihazlar bu sürümleri desteklemiyorsa ya da performans düşüklüğü tehlikesi nedeniyle yükseltmek istemiyorsanız risk artıyor. Bu durumda iMessage servisini kapatabilir ya da çok kontrollü bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0