iPhone X Plus'ın 3 Arka Kamerayla Geleceği Onaylandı!

85
17
13
7
7
Aksesuar üreticisi Ghostek’ten gelen teknik çizimler, Apple'ın iPhone X Plus'ı üç arka kamera ile piyasaya süreceğini gösteriyor. Eğer bu çizimler doğruysa, Samsung'un Galaxy S10 ile başarılı olması için devrimsel bir yenilik yapması gerekebilir.

Apple’ın 2018 model iPhone’larına dair bu güne kadar pek çok farklı söylenti ortaya çıktı. Bu söylentilere göre Apple, 6.5 inçlik bir iPhone X Plus, 5.8 inçlik bir iPhone X ve 6.1 inçlik bir bütçe dostu iPhone’u piyasaya sürecek. Forbes yazarı Gordon Kelly, bu söylentileri mobil aksesuar üreticisi Ghostek’ten aldığı teknik çizimler ile destekliyor ve yeni bir özelliği daha ortaya çıkarıyor.

Kelly’nin Ghostek’ten aldığı çizimlere göre 6.5 inçlik OLED ekrana sahip olması beklenen iPhone X Plus, üç arka kameraya sahip olacak. Daha önce ortaya çıkan söylentiler, Apple’ın üç arka kameralı iPhone modelini 2019 yılında tanıtacağını söylüyordu. Görünüşe göre Apple, Huawei P20 Pro’nun kamera performansından etkilenerek teknolojiyi hayata geçirmek konusunda biraz acele ediyor.

Daha da önemlisi Apple, şu ana kadarki en büyük ekranlı akıllı telefonunu tanıtırken, cihazı bir tablet haline getirmek de istemiyor. Bu nedenle mevcut iPhone X’a göre biraz daha ince çerçevelere sahip olacak olan 6.5 inç ekranlı iPhone X Plus, 158.4x78.1mm boyutlarında olacak. Bu oldukça etkileyici, çünkü 5.5 inç ekranlı iPhone 8 Plus 157.2x77.1mm boyutlarına sahip. Apple, ekran boyutunu bir inç arttırırken, boyutu neredeyse aynı tutmayı başarıyor.

Bütçe Dostu iPhone X

Bazı söylentiler Apple’ın tanıtacağı üçüncü iPhone modelinin iPhone X tasarımına sahip ikinci nesil iPhone SE olduğunu dile getiriyordu. Fakat Ghostek çizimleri, ‘bütçe dostu’ iPhone modelinin önceki sızıntıların da söylediği gibi 6.1 inç ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Tek bir arka kameraya sahip olan bu cihazda 3D Touch özelliği bulunmayacak. iPhone X ve iPhone X Plus 2. nesil Face ID teknolojisi kullanırken, bütçe dostu modelde birinci nesil Face ID bulunacak.

Apple’ın 2018 model iPhone’lardaki en büyük silahlarından biri ise fiyatları olacak. Akıllı telefon pazarının doygunluğa ulaşmak üzere olduğunu bilen şirket, geçtiğimiz yılın aksine bu yıl fiyatları daha makul bir seviyede tutacak. Ayrıca premium model olan iPhone X Plus ile bütçe dostu iPhone arasında 300 dolara yakın bir fark olacak ki bu da vergiler ile ülkemizde 2000 TL’ye yakın bir fark olması anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2018/06/10/apple-iphone-x-plus-design-triple-camera-new-iphone-x-price-specs-cost/#3928f4347b06
85
17
13
7
7
Emoji İle Tepki Ver
85
17
13
7
7