İşte Survivor: Teksaslı Bir Genç Adada Nasıl Hayatta Kaldığının Belgeselini Çekiyor

2
0
0
0
0
Geçen hafta Teksas’ın Brunette Adası’na yerleşen genç iletişimci, bufaloların bile yaşayamadığı yerde hayatta kalmayı deniyor.

Mack McGowen daha önce doğada hayatta kalmaya çalışmamış; geyik avlayan, kamp ateşi yakan  tipik Teksaslılardan da değil. Şans eseri kendini bu adada bulmuş. Bir televizyon kanalı  adada hayatta kalma temalı bir belgesel yapacakken, kendisi de bu kanal için gerekli teknik desteği vermek için adaya gitmiş. Kameralar kurulmuş, ekipmanlar hazırlanmış ama adada gerçekten hayatta kalmak için anlaştıkları kişi bu  işten caymış.

McGowen “Bu belgeseli ya ben çekecektim ya da o güne dek yaptığımız tüm iş boşa gidecekti”, diyor ve ekliyor “Gördüğünüz gibi sahil kenarında, bu kıyafetlerle, aç bir şekilde karşınızdayım”.

1960’lardan beri birçok vahşi yaşam deneyi yapılan ada 20 kilometre kare büyüklüğünde ve tamamı taşlık. Bizonlar zorla burada yaşamaya alıştırılmıştı ama 1996 yılında sonuncusu bile öldü.

McGowen, çekimler başladıktan sonra toplayıcılık öğrendi ve zehirli besinlerden uzak durabiliyor. İlk altı gün boyunca  midye, istiridye otu ve deniz salyangozu yedi. Gününün çoğunu adada yeni yerler keşfederek ve 68 kiloluk bagajını taşıyarak geçiriyor. Birçok video çekiyor ve ayrıca Facebook’ta her gün canlı yayın yapıyor. Buradan tüm canlı yayınları takip edebilirsiniz.

Kaynak : http://www.cbc.ca/news/canada/newfoundland-labrador/brunette-island-facebook-live-castaway-1.3807644?cmp=rss
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0