İtalyan Polisi, Neo Nazi Baskınlarında 3 Metrelik Füze Ele Geçirdi

26
11
2
1
0
İtalya'nın terör ve organize suçlarla ilgilenen özel ekibi DIGO, birçok otomatik ve manuel silahın yanı sıra yaklaşık 3 metrelik bir füzeyi de ele geçirdi. Füze, üçüncü partilere satışı gerçekleştirilmeden yetkililer tarafından alındı. Polisin gerçekleştirdiği baskınlarda üç kişi gözaltına alındı.

BBC'nin pazartesi günü yaptığı habere göre, İtalya'nın özel DIGO kuvvetleri, içerisinde mekanizmalı av tüfekleri, otomatik silahlar ve 'fırlatmaya hazır' hava-hava füzelerini ele geçirdi. Ele geçirilen silahlar Milano, Varese, Forli ve Novara'daki neo Nazi gruplardan alındı.

BBC'nin açıklamasında füzenin 'kusursuz' konumda olduğu belirtildi. Başka bir haber sitesi Drive, füzenin Fransız yapımı, yarı aktif radar dedektörlü bir Matra Super 530 F olduğunu ve Katar Silahlı Kuvvetleri'nden 1980 yılında alındığını belirten bir koruma kabında bulunduğunu söyledi. Katar hükümeti, 14 adet Dassault Mirage F1 jetini cephanesiyle birlikte Fransa'dan almıştı ancak Katar'ın F1'leri, Mirage 2000 jetlerinin gelmesi ve yeni MICA füzelerinin kullanılmasıyla aktif kullanımdan kalkmıştı.

füze

Guardian, polislerin füzede ateşlemeyi sağlayacak bir madde (barut vs.) bulunmadığını ancak eğitimli birinin bunu çok kolay bir şekilde yapabileceğini de belirtti.

Baskınlar gerçekleştiren İtalyan polisi, aynı zamanda neo Nazi gruplarıyla ilişkisi olan üç kişiyi de tutukladı. La Repubblica'nın haberine göre baskınlar, Ukrayna hükümeti ve Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçıların bir yılı aşkın süredir araştırılması sonucunda ortaya çıktı.

italya

Yakalananlardan biri olan Fabio Del Bergiolo, 2001 yılında senatoda neo faşist Forza Nuova partisine üye olmak için adaylığını koymuştu. Biri İsviçre (Alessandro Michele Aloise Monti) diğeri de İtalyan (Fabio Amalio Bernardi) olan iki kişiyse üç metre uzunluğundaki Fransız yapımı hava-hava füzesini satmaya çalıştıkları iddiası üzerine tutuklandı.

Organize suçlar ve terör gibi konularla ilgilenen polis ekibi DIGO'nun başı Carlo Ambra, soruşturmacıların telefon konuşmaları aracılığıyla şüphelileri tespit ettiğini belirtti. Konuşmada da tutuklanan üç kişiden birinin, bir silah uzmanıyla konuşup füzeyi üçüncü bir parti için alma konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Mantra Super 530 F, 1980'de hizmet vermeye başlayan R530'un daha gelişmiş bir hali. 25 km'lik bir menzile sahip olan füzenin patlama yüküyse 30 kg. 3,54 metre uzunluğunda olan füze, İtalyan medyasının verdiği bilgilere göre 470 bin euro (yaklaşık 3 milyon 20 bin TL) gibi bir değere sahip.

Kaynak : https://gizmodo.com/italian-police-seize-air-to-air-missile-dozens-of-fire-1836396339
26
11
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
11
2
1
0