6 Katlı Apartman Boyutunda Hareket Edebilir Gundam Robotunun İnşası Tamamlandı

63
10
9
5
2
6 Katlı Apartman Boyutunda Hareket Edebilir Gundam Robotunun İnşası Tamamlandı
Japonya'nın Yokohama kentinde inşasına geçtiğimiz ocak ayında başlanan 18 metrelik devasa Gundam robotunun inşasında artık sona yaklaşıldı. Kafası yerleştirilen dev robotun, önümüzdeki ekim ayından itibaren bulunduğu tema parkta ziyaretçilere kapılarını açması bekleniyor.

Japonya'nın Yokohama kentinde yaklaşık 18 metre uzunluğunda dev bir Gundam robotu inşa edildi. Devasa boyutlarıyla görenleri adeta büyüleyen robot, ünlü Japon manga ve animesi Gundam'daki insansı robot RX-78'in ikinci tam ölçekli kopyası olarak biliniyor. İlki, RX-0 Unicorn Gundam'la değiştirilmeden önce Tokyo'nun Odaiba semtinde bulunuyordu.

Devasa robotun inşaatı 29 Temmuz'da tamamlandı. Sora News 24'e göre Gundam robotu, 18 metre uzunluğunda ve yaklaşık 25 ton ağırlığında. Mekanik bir iskeletle inşa edilen Yokohama Gundam, bu sayede kolları ve bacakları da dahil olmak üzere vücudunu hareket ettirebiliyor. Hatta geçtiğimiz ay mühendisler, robotun kollarının, bacaklarının ve gövdesinin hareketini test etti.

Dev Gundam robotu, 18 metre yüksekliğinde ve 25 ton ağırlığında:

Temmuz başında Michael Overstreet adlı kullanıcının Youtube'a yüklediği bu görüntülerde, Japon mühendislerin bir vinç üstünden robotun bacaklarını indirip kaldırmasını test ettiği görülüyor. Bu görüntülerde kendi başına, desteksiz ayakta duramadığı gözlenen robotun gövdesini de döndürebildiğini görebiliyoruz.

Daha yakın tarihli olan bu videoda ise 18 metre yüksekliğinde ve 25 ton ağırlığındaki dev Gundam'ın artık neredeyse tamamlanmış ve ilk adımlara hazır göründüğünü söyleyebiliriz. Japonya merkezli şirket, projenin "istikrarlı bir şekilde devam ettiğini" ve önümüzdeki eylül ayında daha fazla ayrıntı paylaşılacağını belirtiyor.

Tamamlandığında dünyanın en uzun hareketli insansı robotu unvanını kazanacak devasa robot, Gundam Factory Yokohama adlı tema parkında bulunuyor. Robotun bulunduğu Gundam Factory Yokohama'nın ilk etapta yaz aylarında ziyaretçilere açılması planlanmıştı ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle açılış ertelenmişti. Bu noktada tema parkın önümüzdeki ekim ayında ziyaretçi kabul etmeye başlaması bekleniyor.  

Kaynak : https://www.cnet.com/news/new-55000-pound-gundam-robot-in-japan-can-move-its-limbs-like-a-boss/#ftag=CAD590a51e
63
10
9
5
2
Emoji İle Tepki Ver
63
10
9
5
2