Japonya’daki Anime Stüdyosu Yangınında Acı Bilanço: 23 Kişi Hayatını Kaybetti

74
2
0
0
0
Kyoto Animation'da yaşanan kundaklama olayıyla ilgili açıklama yapan yetkililer, ilk belirlemelere göre 23 kişinin hayatını kaybettiğini ve durumu ağır olan yaralıların olduğunu açıkladılar.

Sabah saatlerinde Japonya'da, şok eden bir kundaklama vakası yaşandı. Ülkenin en popüler anime stüdyolarından olan Kyoto Animation'ın 41 yaşında olduğu belirtilen bir adam tarafından ateşe verildi. Binanın kundaklanmasıyla ilgili soruşturmalar devam ederken, yetkililerden konuyla ilgili gelen ilk açıklama, ikinci bir şok yaşattı.

Full Metal Panic ve Violet Evergarden gibi popüler anime eserlerinin oluşturulduğu stüdyo, sabah saatlerinde bir adamın elindeki yanıcı sıvıyı binanın etrafına dökerek ateşe vermesiyle alevlere teslim oldu. Kundaklamayı yapan kişinin binayı ateşe verdiği sırada "Ölün!" diyerek bağırdığı söyleniyor.

anime

Alevlerin etkisiyle büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği binada yangın kontrol altına alınmış durumda ancak yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre yaşanan bu olayda en az 23 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişinin yaralı olduğu ve bazılarının durumunun ağır olduğunu bildiren yetkililer çalışmaların sürdürüldüğünü ve gözaltına alınan kişinin sorgulanmasına devam edildiğini açıkladılar.

ABD merkezli bir anime şirketiyse konuyla ilgili olarak Kyoto Animation'a yardım kampanyası başlattı. Sentai Filmworks isimli firmanın başlatmış olduğu bu yardım kampanyası, kısa bir süre içerisinde dünya çapında ses getirdi ve haberi oluşturduğumuz şu sıralarda 500 bin dolarlık yardım hedefinin yaklaşık 200 bin doları toplanmış durumda.

En az 5 dolarlık yardımın yapılabildiği bu kampanyanın internet sayfasına ulaşmak isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.cryptopolitan.com/bitcoin-puzzle-unsolved-since-2015-worth-102-btc/
74
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
74
2
0
0
0