Jeff Bezos'un Şirketi Blue Origin ile Uzay Turisti Olmanın Bedeli: 970 Bin TL

19
6
4
3
3
Amazon ile geliştirdiği iş modelleri sayesinde dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos’un uzay teknolojileri şirketi Blue Origin, uzay turizmine başlıyor. Bir kez uzaya çıkmak istiyorsanız, ödeyeceğiniz tutar da en az çıkacağınız yer kadar yüksek.

Routers, bu sabah saatlerinde Jeff Bezos’un Blue Origin ile başlattığı uzay turizmi girişimi için giriş fiyatlarını açıkladı. İki farklı kaynak, uzaya gitmek için biçilen tek bir seferin kişi başına 200 bin dolar olduğunu doğruladı. Bunu doğrudan TL kuruna çevirecek olursak karşımıza çıkan rakam yaklaşık 970 bin TL ediyor. 

Blue Origin Bezos’un ana şirketi olan Amazon’dan bağımsız olarak SpaceX’e rakip teknolojiler geliştiriyor. Şirketin New Shepard uzay aracı uçtan uca gezilebilen bir mekana sahip olacak şekilde, uzay turistleri için tasarlandı. Büyük pencereleri sayesinde Dünya’yı uzaydan izleme şansı veren araç, engin boşluğun güzelliğini yolcuların damarlarına kadar işleyecek. 

New Shepard aracının bugüne kadar gerçek uzay ortamında denendiği 8 test fırlatması gerçekleştirildi. 2018 yılı içerisinde ilk gezilere başlayacaklarını söyleyen Bezos, bu sözünde küçük gecikmeler yaşandığının farkında. 2019 yılı başlarında uzay turizminde yeni bir özel şirket daha göreceğiz.

Bir diğer uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic, kişi başına 250 bin dolar, yani yaklaşık 1 milyon 210 bin TL para talep ediyor. Blue Origin muhtemelen rekabetten dolayı 50 bin dolarlık bir avantajla hizmet verecek. Açıkçası uzaya çıkmak için 200 bin doları harcamayı göze alacak müşterilerin, bu farklı pek de önemseyeceklerini düşünmüyoruz

Virgin, bugüne kadar toplamda 650 turisti uzaya çıkarttı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/13/17567872/jeff-bezos-blue-origin-space-tourism-price-ticket
19
6
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
19
6
4
3
3