John Wick 4, John Wick 5 ve Dizi Projesi Hakkında Tüm Detaylar

83
9
7
3
3
Başrolünde Keanu Reeves’in yer aldığı John Wick serisi, ilk üç filmi ile yapımcılarına 600 milyon dolardan fazla para kazandırdı. Başarısından sonra haliyle serinin 4. ve 5. filmleri de onayı kaptı. Peki John Wick 4 ve 5 ne zaman gelecek, aynı evrende geçecek The Continental dizisiyle ilgili neler biliyoruz? Gelin birlikte bakalım.

John WickKeanu Reeves'in sinemadaki dönüşünü temsil eden 2014 yapımı bir Aksiyon filmiydi. Son derece basit ancak etkili intikam senaryosu, Derek Kolstad tarafından yazıldı, Chad Stahelski de yönetmenlik koltuğunda yer aldı. Daha sonrasını zaten biliyorsunuz. Beyaz perde yeni bir acımasız ve aksiyon tutkusu yüksek bir seri kazandı.

John Wick 2 ve John Wick 3: Parabellum filmlerinin gişedeki başarısı yüksek olunca, serinin 3. ve 4. filmleri için de düğmeye basıldı. Köpeği için intikam almaya başlayan Keanu Reeves’in her zamanki gibi oyunculuğu üst düzeydeydi. Bu seri bir şekilde devam etmeliydi. Tıpkı Marvel filmlerinde olduğu gibi John Wick için sinematik bir evren kurmanın vakti gelmişti.

john wick 3 fragman

Yapımcı stüdyo, John Wick evreninde geçecek The Continental adında bir dizinin senaryosunu sipariş ettiklerini duyurdu. Yani artık John Wick evreni genişlemeye başlamıştı ki bir açıklama da yapımcılara yakın kaynaklardan geldi. Kaynaklara göre yapımcılar en az 2 tane spin-off dizi projesi üzerinde çalışmalara başlandı.

John Wick 4 ne zaman vizyona girecek?

john wick imdb

Üçüncü film için 75 milyon dolar harcayıp 324.8 milyon dolar kazanan yapımcılar sizce seriden vazgeçer mi? Tabii ki hayır. Üçüncü film daha vizyonlarda iken yapımcı stüdyo yaptığı açıklama ile John Wick 4 için senaryo sipariş ettiğini duyurdu.

Yapımcı stüdyo tarafından verilen tarihe göre serinin dördüncü filmi 21 Mayıs 2021’de Amerika’da vizyona girecek. Ama tabii ki yaşanacak aksiliklere göre bu süre uzayabilir. Özellikle senaryo yazımı ve cast seçiminde bazı aksilikler yaşanabilir.

John Wick 4 konusu ne olacak?

john wick 5

Henüz projenin daha başında olunduğu için tam konusu ne olacak bilinmiyor ama yapımcılara göre dördüncü filmde mutlu son beklemek büyük hata olurmuş. Yani tahminlerimize göre yine peşindeki katillerden kaçan, kurtulmaya çalışan bir John Wick göreceğiz gibi. Şimdilik elimizde daha detaylı bir bilgi bulunmuyor, ancak yakında netleşecek çok şey var.

John Wick 4 yönetmeni kim olacak?

John Wick

Henüz yapımcı stüdyo tarafından bir isim açıklanmasa da en son Hızlı ve Öfkeli: Hobbs & Shaw filmi ile güzel iş çıkaran David Leitch konuşuluyor. Serinin ilk filminin yapımcı koltuğuna da oturan David Leitch, stüdyo tarafından tekrar tercih edilecek gibi gözüküyor.

John Wick 4 oyuncu kadrosu belli mi?

John Wick 2

Tıpkı yönetmenlik koltuğunda kimin oturacağı kesinleşmediği gibi oyuncu kadrosuyla ilgili de henüz hiçbir açıklama gelmedi. Tabii ki filmin başrolünü yine Keanu Reeves üstlenecek lakin stüdyo tarafından oyuncu ile anlaşıldığına dair bile bir açıklama gelmedi. Yani ünlü aktörün IMDb biyografisine John Wick: Chapter 4 henüz eklenmiş değil. Filmin kadrosu henüz tam olarak netlik kazanmadı.

Dört film yetmez diyenlere gelsin John Wick 5 de geliyor!

John Wick 4 ne zaman çıkacak

Koyu bir John Wick serisi hayranı iseniz ve dördüncü filmin final olacağı endişesini taşıyorsanız o zaman size güzel bir haberimiz var. Yapımcı stüdyo Lionsgate, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile John Wick 5 filmini de resmen onayladığını duyurdu. Yani 4. film ile seri bitmiyor ki muhtemelen 5. filmle de bitmeyecek.

Nasıl duyurulmasın ki? İlk üç filmi ile toplamda 600 milyon dolardan fazla hasılat yapan seri, özellikle üçüncü filmi ile büyük bir başarıya daha imza attı. Lionsgate tarafından yapılan açıklamaya göre John Wick: Chapter 3 - Parabellum kazandığı hasılat ile yapımcı stüdyo tarihi boyunca en çok kazanan 7. film oldu. 

Özellikle Açlık Oyunları serisinden sonra stüdyo tarafından boşalan aksiyon-gerilim koltuğuna oturtulan serinin en az 3 film daha devam etmesi bekleniyor. Zira John Wick evrenini genişletmek isteyen yapımcılar, hiç değilse evreni oturtana kadar temel taşı bırakmak istemeyeceklerdir.

John Wick 5 hakkında bilinenler:

John Wick dizisi

Maalesef John Wick: Chapter 5 hakkında henüz hiçbir bilgi kırıntısı dahi yok. Tek bilinen Lionsgate tarafından onaylandığı, o kadar. Stüdyo daha filmin senaryosunu bile sipariş etmedi. Ama tahminlere göre film 2024’den önce çıkmayacak.

... ve John Wick dizisi The Continental:

John Wick Keanu Reeves

John Wick’den kazançlarını farklı yollarla arttırmak isteyen yapımcılar, artık serinin bir evren olduğunu duyurarak farklı spin-off’ların geleceğini söylediler. Bu spin-off’ların ilk resmi olarak duyurulanı ise The Continental dizisi oldu. Şimdi John Wick evreninde geçen dizi olduğu için başrolünde Keanu Reeves’in olacağını düşünüyor olabilirsiniz ama maalesef kendisi sadece yapımcı koltuğunda oturacak.

Yapımcı stüdyo Lionsgate yaptığı açıklamada Keanu Reeves ile John Wick için uzun süre çalışacaklarını ama bunun sadece aktörlük olmayacağını söyledi. Ayrıca yine yapılan açıklamaya göre ünlü aktör dizinin sadece baş yapımcı koltuğuna oturacak, o kadar.

Keanu Reeves yoksa The Continental'in konusu ne olacak?

john wick konusu

Adını John Wick filmlerinde geçen otelden alan The Continental, bize suikast sisteminin nasıl işlediğini anlatacak. Hatırlarsanız üçüncü filmde Continental’in arkasındaki gücü, sistemini ve kuralları çiğnenince neler olduğunu görmüştük. Bu gibi temel bilgiler sayesinde bizi diziye hazırlayan yapımcılar, dizinin John Wick’ten öncesine odaklanacağını söyledi. 

Her ne kadar net bir zaman çizgisi belirtilmese de dizinin John Wick’ten çok öncesini anlatacağı belirtildi. Dizinin konusu hakkında başka detaylar vermeyen yapımcılar, dizinin evrene farklı suikastçileri katacağını açıkladılar.

The Continental ne zaman yayınlacak?

john wick 3 parabellum

Diziyi merakla beklediğinizi biliyoruz ama ne yazık ki diziyi John Wick: Chapter 4 filminden önce göremeyeceğiz. Dizi ile alakalı bir açıklama yapan Starz kanalının CEO’su Jeffrey Hirsch, dizinin proje olarak geliştirilme aşamasında olduğunu ve 4. filmden önce göremeyeceğimizi söyledi. Yani serinin yeni filmi 2021 yılında çıkacaksa dizinin de en az 2022 yılından sonra çıkacağını tahmin edebiliriz.

Umarız yapımcı stüdyo Lionsgate bizlere güzel bir John Wick evreni oluşturur ve bu evreni uzun süre devam ettirir. Zira Keanu Reeves’ü John Wick olarak izlemek gerçekten ayrı bir sinema zevki yaşatıyor.

83
9
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
83
9
7
3
3