Kanada’da Denizden Gelen Gizemli ‘Vızıldama’ Sesi, Hayvanları Kaçırdı!

0
0
0
0
0
Kanada’da Denizden Gelen Gizemli ‘Vızıldama’ Sesi, Hayvanları Kaçırdı!
Kanada’nın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Fury ve Hecla Boğazı’nda, denizden gelen gizemli bir sesin civarda bulunan hayvanları kaçırdığı iddia edildi.

Kuzey Kanada’nın en yeni bölgelerinden olan Nunavut’taki kanalın çevresi, yaz ve kış mevsimlerinde bölgenin ev verimli av alanı olarak biliniyor. Buna rağmen kanalın çevresinden çıt dahi çıkmıyor; çıkan tek ses denizin yüzeyinden gelen gizemli bir ses.

Paul Quassa isimli bir yetkili, geçtiğimiz yaz bölgede neredeyse hiç vahşi yaşamın olmadığını, buna sebep olan durumun ise denizden gelen gizemli ses olduğunu söylüyor. Bölgeyi ziyaret eden bir başka yerel yetkili olan George Qulaut ise söylenen sesi duymadığını, fakat hayvan popülasyonunda ciddi bir azalma olduğunu doğrulayarak şunları söyledi: “O bölge, balinaların ve fokların göç yolu üzerinde bulunuyor. Fakat söylendiği gibi bu yaz hiçbiri yok.

Konuyla ilgili CBC News’ta yer alan bir haberde, bölgedeki sondaj çalışmalarında bulunan maden şirketlerinin sesin çıkmasına sebep olabileceği belirtildi. Hatta şöyle bir teori de var: Greenpeace, hayvanların bölgede yapılan çalışmalardan etkilenmemesi için buraya bir cihaz yerleştirdi ve çıkan ses, hayvanların buradan uzaklaşmasını sağladı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0