Kaspersky: 1 Milyondan Fazla Asus Bilgisayar Hacklendi

52
9
7
1
0
Dijital güvenlik şirketi Kaspersky'ın tespit ettiği zararlı yazılım, Asus'un kendi güncelleme uygulaması ile dizüstü bilgisayarlarına dağıtılıyor.

Asus önümüzdeki günleri oldukça büyük bir sıkıntı içerisinde geçirecek gibi gözüküyor zira Asus'un kendi yazılım güncelleme uygulamasının hackerlar tarafından ele geçirildiği ve zararlı yazılımların gizli bir şekilde Asus dizüstü bilgisayarlara yüklendiği belirtiliyor.

Kaspersky'dan gelen blog yazısında kötü amaçlı kişilerin nasıl Asus'un Live Update uygulamasına erişim sağladığı detaylıca anlatılıyor. Asus'un hem dizüstü bilgisayarlarında hem de masaüstü bilgisayarlarında bulunan bu yazılım, cihaz ile beraber yüklü olarak geliyor. Bu yazılımı bir arka kapı olarak kullanılan hackerlar, istedikleri zararlı yazılımları hiç kimseye fark ettirmeden tüm cihazlara dağıttılar.

1 milyondan fazla Asus cihazın dağıtılan güncellemeyi aldığı belirtilirken; kod adı ShadowHammer olan arka kapı yazılım açığı için Asus, çalışmalarına başladı. Her ne kadar 1 milyondan fazla cihaz etkilenmiş olsa da hackerların hedefindeki kişiler dışındaki kullanıcılara zarar vermediği kaydedildi. Bu bağlamda Asus'un yazılım güncelleme uygulamasındaki açık sebebiyle 600 kullanıcının verileri kötü amaçlı kişilerin eline geçti. 

Olay üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Kaspersky, aynı yöntemle diğer 3 bilgisayar üreticisinin daha kolayca hedef olabileceğini söyledi. Bahsi geçen bilgisayar üreticilerini uyaran antivirüs programı Kaspersky, kendi yazılımını da kötü amaçlı kişilerin yazılımına karşı güncelleyerek kullanıcılarına büyük ölçüde korunma imkanı sundu.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/over-a-million-asus-laptops-could-have-been-hacked
52
9
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
52
9
7
1
0