Kia’nın Teknolojisiyle Dikkat Çeken HabaNiro Adlı Konsept Otomobili Tanıtıldı

10
3
1
0
0
Kia, crossover araçlarına yeni HabaNiro konsepti ile yepyeni bir renk katıyor. Aracın tasarımından daha çok dikkat çeken tek şey ise içindeki teknoloji seviyesi.

Uzakdoğulu üreticilerin teknoloji sevgisi ve buldukları her yere bir parça teknoloji sıkıştırma huyları herkes tarafından biliniyor. Bu davranışları ve tasarımda farklı yaklaşımlar deneme cesaretleri, bizi HabaNiro isimli yeni bir araçla tanıştırıyor.

Kia’nın bu crossover otomobil konsepti, şirketin ifadesiyle “insanlığın Ay'a gitmesine yardım eden teknolojiden daha fazlasına sahip” ve arazi aracıyla şehir aracı arasındaki boşluğu kapatıyor. Kia, bu durumu tanımlamak için tamamen elektrikli her şey arabası ifadesini kullanıyor.

443 santimetre boyundaki aracın menzili 483 kilometre. Araçta Level 5 otonom sürüş, reaktif duygu durumu okuma sistemi, genişleyebilen, göz takip mekanizmalı baş üstü göstergeler gibi teknolojiler yer alıyor.

Modern, görece küçük crossover araçlar zaten bir nebze her şey arabası olsa da, pratikte, teoride olduğu kadar etki etmiyor. Bu araçlar her şeyde kullanılabiliyor ama o şeye özel üretilmiş araçlar kadar iyi değiller. Arazide bir 4x4 jip çok daha başarılıyken şehir içinde bir sedan kadar seri olamayabiliyorlar. On parmağında on marifeti var ama kolunda bir altın bileziği yok yani. (Galiba az evvel “Jack of all trades, master of none” deyiminin Türkçe karşılığını ürettik.)

HabaNiro’da Kia, bu her işe kullanılabilen araç fikrini teknoloji ile bir araya getiriyor ve fütüristik ancak gündelik yaşamın bir parçası olabilecek tasarımını sergiliyor.

Kia aracın bütün özelliklerini açıklamış değil ancak menzilinin 483 kilometreden fazla olması bekleniyor. Aracın gösterge pozisyonlarını ayarlayabilmek mümkün. Otonom sistem devreye girdiğinde ise HUD, multimedya ekranı görevi görmeye başlıyor. Sürücü ve yolcular bu ekranda film izleyebilir, proje geliştirebilir, etrafları hakkında bilgi alabilirler.

Kia, basın açıklamasında bu aracın asla üretilemeyebileceğini ancak bu konuda pek de iddiaya girilmemesi gerektiğini söylüyor. Kia, 18 ayda iki aracı konsept tasarımdan ürettiklerini de hatırlatırken, geleceğin olasılıklarla dolu dünyasında otomotiv sektörünü yönlendirmeye hazır olduğunu söylüyor.

Aracın yukarı doğru açılan kelebek kapıları, CES fuarında gördüğümüz READ adlı duygu durumu okuma sistemi gibi özellikleriyle yollara çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor olsa da bu tasarım, Kia’nın gelecekte üreteceği araçlar hakkında fikir veriyor.

Kaynak : https://newatlas.com/kia-habaniro-concept/59363/
10
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
0
0