Kinguin’de İnanılmaz Hata: Kredi Kartınızla Bir Başkası Alışveriş Yapmış Olabilir!

1
1
1
0
0
Geçtiğimiz aylarda ülkemize giriş yapan çevrimiçi oyun satış platformu olan Kinguin’de inanılmaz bir hata ortaya çıktı.

Ülkemizde son yıllarda çevrimiçi oyun satın alma oldukça yaygınlaştı. Steam, Origin ve Playstore üzerinden fazlasıyla oyun satın alınıyor. Bu sebeple ülkemize giriş yapan G2A ve Kinguin gibi seçenekler de çeşitli kampanyalar ve indirimler sayesinde çok daha ucuza oyun alabilmemizi sağlamakta. Hatta geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Turkcell’in Gamecell servisi de bu furyaya dahil oldu.

Ancak gel gelelim Kinguin’de ortaya çıkan bir hata birçok kişinin canını yakabilir. Şöyle ki; bize ulaşan Mehmet Soner Korucu isimli takipçimiz, merakla beklediği oyun olan Dishonored 2’yi Kinguin üzerinden satın almak istemiş. Tam ödeme kısmına geldiğinde ise kendisine ödemenin yapıldığını belirten hem Kinguin’den hem de Skrill’den bir e-posta almış. Yani, daha Mehmet oyunu satın almak için kredi kartı bilgilerini girmediği halde oyunu satın almış oldu.

İlk bakışta “Oh ne ala, para vermeden yeni oyunu satın aldı” diye düşünebilirsiniz. Fakat gelen e-postalarda satın alınan kredi kartının Burak Kaan Şahin adlı başka bir kullanıcıya ait olması işleri değiştirmiş. Yani Mehmet oyun satın alırken nasıl olduysa tanımadığı Burak’ın kart bilgileriyle oyunu satın almış oldu.

Hemen Kinguin’in destek servisi ile iletişime geçen Mehmet, oyunun ve paranın iadesini isteyerek Burak’tan habersiz çekilen 120TL’lik oyun tutarını geri ödenmesini talep etmiş. Kinguin de bu sorunu para iadesini Burak’a yaparak çözüş. Fakat Kinguin gibi bir mecrada böylesine bir hata yapılmış olması akıl karı değil. Habersizce parası çekilen Burak’ın başına gelen şey sizin de başınıza gelebilir ve durduk yere paranız gidebilir.

Ancak ilginç bir detay ise ödemenin Skrill üzerinden yapılması. Hatta Mehmet destek ile konuşurken Kinguin sorunun Skrill tarafında olduğunu ve bu sorunun onlara bildirilmesi gerektiğinden de bahsetmiş. Sonuç olarak eğer PayPal ülkemizden çekildiği için Skrill kullanıyorsanız ve aynı zamanda Kinguin’de Skrill hesabınızın kayıtlı olduğu bir profiliniz varsa ne olur ne olmaz profilinize bağlı olan Skrill hesabınızı kaldırmanız daha iyi olacaktır.

Konu Hakkında Kinguin Türkiye'den Gelen Bildiri

Söz konusu olay ile alakalı Kinguin'den gelen açıklama şu şekilde;

"Değerli Basın Mensubu,

Kinguin müşterilerinin güvenliği şirketimizin birinci önceliğidir. Bu bağlamda, herkesin hızlı ve güvenli bir biçimde alışveriş yapabilmesi için Kinguin Satın Alım Koruması gibi programlar oluşturduk. Kullanıcı ve kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgiler tüm dünyada geçerliliği kabul edilmiş ve AB yasalarıyla zorunlu kılınmış güvenli sistemlerde tutulmaktadır. Bir kullanıcının başka bir kullanıcıya ait bilgilerle alışveriş yapması mümkün değildir.

Kinguin dünyanın her yerindeki kullanıcılarına kullanım kolaylığı sağlamak için farklı ülkelerde üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarla çalışmaktadır. Sayın Mehmet Korucu'nun karşılaştığı olumsuzluk, bu ödeme sağlayıcılardan biri olan Skrill'den kaynaklanmaktadır. Buna rağmen, Kinguin destek ekibi konuyla derhal ilgilenerek ilgili tüm taraflarla iletişime geçmiş ve sorunun ivedilikle çözülmesini sağlamıştır. Her yıl milyonlarca işlemin yapıldığı Kinguin'de bu tarz sorunlar %1'den daha az görülmektedir. Türkiye'den Kinguin'i kullanan tüm kullanıcılarımızı Kinguin'den güvenle alışveriş yapabileceklerine temin ederiz."

 

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0