Kırtasiyede Satılan Lazerle İnsan Öldürülebilir mi?

7
2
2
1
0
90'ların sonu ve 2000'lerin başında deli gibi satan lazerleri birleştirerek ciddi zararlar verecek bir lazer ışını elde etmek mümkün.

90’ların sonlarına doğru hayatlarımıza giren lazer anahtarlıkları hatırlarsınız. Ders anlatırken tahtadaki ya da projeksiyondaki bir noktayı göstermek gibi güzel amaçlara hizmet eden bu aygıt, aynı zamanda bizlerin elinde bir oyuncak halini de almıştı. “Lazer tutmak” diye bir söylem bile geliştirdik.

Lazeri, yolda yürüyen insanlara tuttuk. Sonra gittik, evlerin içine tuttuk. Yetmedi, stadyumda tribünden, sahadaki futbolcuya tuttuk. O da yetmedi arkadaşımızın, eşimizin-dostumuzun gözüne tuttuk! Peki bu lazer anahtarlıkların adam öldürecek kadar kuvvetli olabileceğini biliyor muydunuz? Kulağa manyakça gelebilir, zaten manyakça. 

Öncelikle şu belirtelim ki, günlük hayatta kullanılan lazer ışınları zaten insanlara zarar vermeyecek ölçülerde tasarlanıyor. Ancak bu küçük lazer ışınlarını bir araya getirerek çok daha güçlü tek bir lazer ışını elde etmek mümkün. Mesele, birden fazla lazer ışınını mükemmel şekilde odaklandırılmış bir mercekte toplayabilmekten geçiyor.

Gelelim manyakça ve bir o kadar da gereksiz amacımıza. Bir insanı lazer anahtarlık ile öldürmemizin en kolay yolu, göze çalışmak efendim. Yeterli güce sahip bir lazer ışını kişinin gözüne tutulduğunda retinayı delmesi ve beyin dokusunu yakması mümkün. Ancak bu, zaman alabilecek bir yöntem ve lazer ışınının hiç hareket etmeden, sabit bir nokta ile sürekli temas etmesi gerekiyor. Yani karşıdaki insanın da sabit durması gerekiyor.

Yani lazer ışınıyla herhangi bir dokuda anında bir delik açmak istersek, kısa zamanda büyük enerji kullanmaya ihtiyacımız var. Bir nesneyi lazer vasıtasıyla patlatmak ancak böyle mümkün. Aksi takdirde tek yapabileceğimiz, lazeri tuttuğumuz objeyi bir süre sonra yakmak olacaktır.

Şimdi, küçük lazer ışınlarını bir mercekte toplayarak daha büyük bir lazer ışını elde edebileceğimizi öğrendik. Yeterli güçte lazer ışınıyla bir insanın gözünden girerek beynini yakabileceğimizi de öğrendik. Ne kaldı geriye? Lazer anahtarlığın sayısı. Yani “yeterli güç, yeterli güç” diyoruz da, nasıl elde ederiz bu yeterli gücü? 

Şöyle söyleyelim: Oyuncakçıdan, kırtasiyeden, oradan buradan alabileceğimiz lazer anahtarlıkların her biri 5mW, yani 5 milivat gücünde. Ancak bir insanın retinasını delip, beynini eritmek için 1kw yani 1 kilovat gücünde bir lazer ışını gerekir. Yani bu demek oluyor ki, 200.000 adet lazer anahtarlığı doğru bir mercek ile birleştirilmesi öldürücü lazer ışınını ortaya çıkartıyor. Bu bilgiden sonra biz, konuyu daha fazla devam ettirmeme kararına varmış bulunuyoruz. Varın, kaç lira tutacağını da siz hesaplayın :)

Aşağıda, 40 w gücünde lazer tabancası yapmış olan “manyak” arkadaşın videosunu izleyebilirsiniz. Yalnız uyarımızı da yapalım: Evde denemeyin. Sokakta da denemeyin zaten. Denemeyin arkadaşlar. Okuyun, izleyin geçin;

Kaynak : http://gizmodo.com/how-many-laser-pointers-would-it-take-to-kill-a-human-1728253506
7
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
1
0