Rus Sağlık Bakanı: Koronavirüs Aşısı 2 Hafta İçinde Kullanıma Hazır Olacak

33
10
7
6
1
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, koronavirüs aşısının ilk partisinin iki hafta içinde kullanıma hazır olacağını bildirdi.

Dün, pandemi sürecindeki en önemli açıklamalardan birini gerçekleştiren Rusya, geliştirdikleri koronavirüs aşısı Sputnik V'i tescillediklerini duyurmuştu. Rusya’nın koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamaları pek çok kurum ve ülke tarafından eleştirilse de gözler, Rusya’nın aşının üretimi ve kullanımı ile ilgili yapacağı açıklamalara çevrilmiş durumda.

Rus medyasında yer alan haberlere göre Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, bugün (12 Ağustos) gerçekleştirdiği açıklama ile geliştirdikleri koronavirüs aşısının ilk partisinin iki hafta içinde üretilip kullanıma hazır olacağını bildirdi. Bakan Murashko, aşının önümüzdeki bir yıl içinde ise 500 milyon doz üretilmesinin planlandığını belirtti.

Koronavirüs aşısının yan etkileri mobil uygulama ile takip edilecek

covid-19 rusya

Murashko’nun açıklamalarına göre koronavirüs aşısı, sağlık görevlileri de dahil olmak üzere herkes tarafından kullanılabilecek. Üretilen aşı ilk etapta Rusya içindeki talebi karşılamaya yönelik olacak. Murashko, Rusya’nın koronavirüs aşısı ihtiyacının karşılanmasının ardından aşının ihracatına başlayacaklarını belirtti.

Rusya Sağlık Bakanı, vatandaşlarının sağlık durumlarını takip etmeyi mümkün kılacak bir mobil uygulama geliştirmekte olduklarını da duyurdu. Murashko’ya göre söz konusu uygulama yalnızca vatandaşların sağlığını izlemekle kalmayacak, aynı zamanda aşının yan etkilerinin de takip edilebilmesini mümkün kılacak. 

Kaynak : https://www.cnnturk.com/dunya/rusyadan-yeni-koronavirus-asisi-aciklamasi-2-hafta-icinde-hazir-olacak?page=1
33
10
7
6
1
Emoji İle Tepki Ver
33
10
7
6
1