Dünyaca Ünlü Doktor, Koronavirüs Aşısının Sandığımız Kadar Etkili Olmayabileceğini Söyledi

29
8
4
0
0
Yaptığı açıklamalarda gündem oturmayı başaran Dr. Anthony Fauci, bu kez koronavirüs aşısının ilk örnekleri hakkında konuştu. Fauci, ilk aşının virüse karşı sandığımız kadar etkili olmayabileceğini belirtti.

Dünya çapında alınan önlemlere rağmen sürekli artış gösteren koronavirüs vakaları, her gün yeni bir rekor sayıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Dolayısıyla koronavirüse karşı olan aşının bu kadar ihtiyaç duyulduğu günlerde Dr. Fauci, aşı hakkında tedirgin eden bir açıklama yaptı.

Bugüne kadar koronavirüs hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü Doktor Anthony Fauci, bu kez koronavirüse karşı geliştirilen aşılar hakkında kötü bir haber verdi. Fauci, koronavirüs aşısının ilk örneklerinin virüse karşı sandığımız kadar etkili olamayacağını belirtti.

Aşı farklı bir şekilde düşünülmeli:

koronavirüs aşısı

Brown Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'nda bir soru cevap etkinliğinde konuşan Dr. Anthony Fauci, ilk korona aşısının yalnızca %60 oranında etkili olabileceğini söyledi. Fauci, açıklamasında bir koronavirüs aşısının %98 oranında etkili olma olasılığının da fazlasıyla zor olduğunu ifade etti.

Fauci, aşının bir tedavi yöntemi değil de farklı bir şekilde düşünülmesi gerektiğini 'Aşıyı salgını artık salgın yapmayacak ve onu iyi bir şekilde kontrol edilecek bir şey yapacak bir araç olarak düşünmelisiniz.' sözleriyle anlattı. Fauci, %50 oranına etkinliğe sahip bir aşının kabul edilebilir olarak sayılacağını ve muhtemelen FDA'dan yeşil ışık alacağını da açıklamasına ekledi.

koronavirüs aşısı

Tüm bunların yanı sıra ilk koronavirüs aşısının diğer insanları koronavirüsten korumasını bile sağlamayacağı ihtimali de bulunabilir. Açıklamaya göre aşı, bunun yerine koronavirüsün vücutta ortaya çıkardığı ciddi semptomların ortaya çıkmasının önüne geçebilir.

Dr. Anthony Fauci, geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin en iyi senaryo dahilinde 2021'in ilk aylarında kullanılmak üzere on milyonlarca aşıya sahip olacağını söylemişti. Fauci, böyle bir durum olması halinde ABD'deki yaşamın da önümüzdeki yılın ortalarına doğru normale döneceğini belirtmişti.

Kaynak : https://bgr.com/2020/08/09/coronavirus-vaccine-effective-fauci-50-percent/
29
8
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
8
4
0
0