Korsanlar Rise of The Tomb Raider'ın Güvenliğini Kırmayı Başardı!

1
0
0
0
0
Yeni nesil güvenlik sistemi kullanan oyunlardan biri olan Rise of the Tomb Raider da korsanlardan kaçamadı.

Oyun sektörü tüm faktörleriyle gelişmekte ve bu gelişim, korsan oyunların yavaş yavaş tarihe karışmasını da sağlıyor. Hatta bu konuda dünya genelinde pek çok oyunun crack'ine imza atan Çinli crack grubu 3DM bir açıklama yapmış ve yeni oyunlarda kullanılan şifreleme sistemi Denuvo'nun crack yapmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini dile getirmişti.

İşte bu şifreleme sistemi, Rise of the Tom Raider'da da mevcut. Ancak artık Denuvo da oyun geliştiricilerinin güvenini sarsmış durumda zira CONSPOR4CY adlı crack grubu, onunun güvenliğini kırarak korsan kopyasını internete yüklemeyi başardı.

Aslında Rise of the Tomb Raider yeni çıkmış bir oyun değil. Yani her ne olursa olsun, crack gruplarının oyunu hacklemesi epey bir zamanları almış. Zaten 3DM'nin de daha önceden bahsettiği şey, Denuvo ve benzeri sistemlerin crack yapmayı imkansızlaştırması değil, sadece crack süresinin uzamasını sağladığı yönündeydi.

Daha önceden Just Cause 3 ve Doom gibi oyunların da korsanları internete düşmüş, ancak kısa sürede söz konusu güvenlik açıkları giderilmişti. Muhtemelen benzer durum Rise of the Tomb Raider için de olacak ancak yine de crack dünyası için bu olay büyük bir başarı olarak görülmekte.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0