Kuzey Kore'nin İlk Askeri Casus Uydusu, Daha Fırlatılamadan Denize Düştü

18
1
1
1
0
Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin tatbikatlarının ardından ilk casus uydusunu fırlatacağını açıklamıştı. Açıklamanın üzerinden daha 24 saat geçmeden planlar bir kaza sonucunda suya düştü...

Teknoloji sadece bireysel olarak günlük hayatımızda kullandığımız hizmetleri ve cihazları kapsamıyor. Devletler de birbirlerine karşı üstünlük elde etmek için yeryüzünde, havada ve uzayda teknolojilerini geliştirmeyi devam ediyor.

Son zamanlarda ABD ve Güney Kore’nin birlikte gerçekleştirdiği ve mesaj amacı taşıyan tatbikatların ardından Kuzey Kore, önemli bir açıklama yaptı. Ülke, tarihinin ilk askeri casus uydusunu fırlatacağını duyurdu.

Kuzey Kore’nin casus uydusu haziran ayında fırlatılacak:

kuzey kore

Tatbikatlara vurgu yapılarak paylaşılan duyuruda Kuzey Kore, ilk casus uydusunun haziran ayında fırlatılacağını açıkladı. Uydunun, ABD’nin Güney Kore ile yaptığı “pervasız” tatbikatları gözlemlemek için büyük bir önem taşıyacağı kaydedildi.

31 Mayıs Güncelleme: Uydu, fırlatılamadan kaza sonucu denize düştü!

kuzey kore uydu

Kuzey Kore'nin ilk askeri uydusunu fırlatacağını açıklamasının üzerinden daha 24 saat geçmemişken uydu hakkında büyük bir haber geldi. Casus uydunun bir kaza sonucunda denize düştüğü açıklandı.

Kuzey Kore yetkilileri, yaşanan kazanın ardından en kısa sürede ikinci fırlatma denemesi yapacaklarını açıklarken uydunun başına ne geldiği paylaşılmadı. Güney Koreli yetkililer, denizde bulunan enkazın yukarıda gördüğümüz fotoğrafını paylaştı.

Japonya, Kuzey Kore’nin casus uydusu hakkında uyarılar yapmıştı:

Kuzey Kore henüz bu duyuruyu yapmamışken Japonya, geçtiğimiz gün Kuzey Kore’nin bir casus uydu fırlatacağı konusunda uyarı paylaşmıştı. Japonya’nın paylaştığı duyuruda uydunun 31 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında fırlatılabileceği kaydedilmişti.

Ayrıca uydunun Sarıdeniz, Doğu Çin Denizi ve Filipinler’in Luzon Adası üzerinde kullanılabileceği belirtilmiş, Japonya ordusuna da uydu veya parçalarının kendi hava sahalarına girmesi durumunda vur emri de verilmişti.

Kuzey Kore’nin fırlatacağı uydunun ekipmanları, planlanan görevleri ve imkânları hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak : https://apnews.com/article/north-korea-military-spy-satellite-launch-9c5db6614b6ea8afd08d49d077524583
18
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
1
1
1
0