Kuzey Kore, İlk Kez Bir Koronavirüs Şüphelisinin Olduğunu Açıkladı

28
28
6
2
1
Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, yaptığı haberde ülkede ilk kez bir koronavirüs şüphelisinin tespit edildiği bilgisini paylaştı. Koronavirüs şüphelisi ve 'belirli bölge', katı önlemlerle karantinaya alındı.

İlk kez geçtiğimiz yılın aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde görülen ve ilk etapta Çin geneline, ardındansa tüm dünyaya yayılan koronavirüs, günümüzde de yaşamımızı etkilemeye devam ediyor. Dünyada birçok ülke virüse karşı geniş çaplı önlemler almış olmasına rağmen virüs, her geçen gün yeni rekorlar kırıyor.

Mart ayından bu yana Avrupa ülkelerinde şiddetli biçimde görülen virüs, bugün neredeyse tüm ülkelerde görüldü. Ancak dış dünyaya kapalı olan Kuzey Kore, bugüne kadar hiçbir koronavirüslü vaka görmediklerini açıklamaya devam etti. Bugünse ülke için bir ilk gerçekleşti ve Kuzey Kore, ilk kez bir koronavirüs vakasından şüphelenildiğini açıkladı.

Ülkedeki ilk virüs şüphelisi açıklandı:

kuzey kore

Bugün Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA tarafından paylaşılan habere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yasa dışı yollarla Kaesong şehri üzerinden ülkeye giriş yapan bir kişiden bulaşan hastalık dolayısıyla acil bir toplantı düzenledi. Yetkililer, bundan 3 yıl önce Güney Kore'ye kaçan kişinin 19 Temmuz'da ülkeye giriş yaptığını açıkladı.

Kim Jong-un kararıyla acil olarak toplanan Kuzey Kore kurmayları, 'belirli bölgede' olağanüstü hal ilan etme kararı aldı. Vakanın görüldüğü bölge katı önlemlerle karantina altına alındı. Bununla birlikte yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı iddia edilen ve koronavirüs şüphesi bulunan kişi de karantinaya alındı.

kuzey kore

Kuzey Kore'de koronavirüs şüphesi bulunan kişinin virüsü taşıyıp taşımadığı henüz resmen açıklanmadı. Koronavirüsün ülkede yayılmasınınsa ülkede yoksullukla mücadele eden pek çok bölge olması nedeniyle oldukça tehlikeli olduğu düşünülüyor. Önümüzdeki günlerde ülkedeki durum ne olur bilemiyoruz.

Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden koronavirüs, bugüne kadar açıklanan verilere göre toplamda 16 milyon kişiye bulaştı ve 644 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Koronavirüslü vakalar, bugüne kadar en çok Amerika Birleşik Devletleri'nde görüldü.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/kuzey-kore-salginin-basindan-beri-ilk-kez-koronavirus-vakasi-acikladi,893034
28
28
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
28
6
2
1