Rus Turistler, Covid-19 Testi Yaptırmadan Türkiye'ye Girebilecek

227
18
5
1
1
Türkiye'ye gelecek Rus vatandaşları için bir açıklama yayınlayan Rus Büyükelçiliği, turistlerin ülkeye giriş esnasında havalimanlarında ateşlerinin ölçüleceğini, bu sebeple koronavirüs testi zorunluluğu olmadığını belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmada Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların 1 Ağustos'ta karşılıklı olarak başlayacağını belirterek "Rusya’dan uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlayacak” demişti. Şimdiyse Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'ye gelecek yolcular için bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Rus turistlerin Türkiye'ye giriş esnasında Covid-19 testi yaptırmak zorunda olmadığını belirten Rus Büyükelçiliği, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Yolcuların uçuş sırasında, kişisel bilgi, koltuk numarası, Türkiye’de bulunacakları yerin adresi, iletişim bilgileri ve belirtilerle ilgili verileri içerecek anketi eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor. Yolculara, Covid-19 ile ilgili bilgi verilecek. Uçakta Covid-19 şüphesi olan yolcunun tespit edilmesi durumunda uçak içinde gereken tüm prosedürler yapılacak. Havalimanı terminalinde pasaport kontrolü öncesinde her bir yolcunun vücut sıcaklığı ölçülecek.”

Virüs belirtisi gösterenler karantinaya alınacak:

koronavirüs

Büyükelçilik, yüksek vücut sıcaklığına sahip olan yolcuların belirtilerinin inceleneceğini, Covid-19 belirtileri olan kişilerin ise karantinaya alınacağını ve muayene için hastaneye götürüleceğini bildirdi. Açıklamada ayrıca yolculara Covid-19 tespiti konması hâlinde, bu kişiler ile uçakta yakınında oturanlar dahil onlarla temasta bulunanlara ilişkin tüm bilgilerin Rusya Sağlık Bakanlığı'na iletileceği, Covid-19 hastası olduğu kesinleşen kişiyle temasta olan herkesin 14 gün karantinaya alınacağı kaydedildi.

Koronavirüsün tespit edilmemesi durumunda tüm yolcuların Türkiye’deki kurallara uyma koşuluyla havalimanından çıkabileceğini belirtilen açıklamada, “Türkiye havalimanlarında koronavirüs testi zorunlu olmayacak, koronavirüs testi yapıldığına dair belge istenmeyecek. Aynı zamanda basının verdiği bilgiye göre ülkenin büyük havalimanlarında (Antalya, Dalaman, İzmir ve İstanbul) teşhis merkezleri kuruldu, isteyen herkes bu merkezlerde ücret karşılığında koronavirüs testi yapabilecek, bedeli 15 euro olacak” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'ye gelecek olan Rus vatandaşlarına Türkiye'de maske zorunluluğu olduğunu ve bu kurala uymayanlara para cezası verileceğini hatırlatan Büyükelçilik, vatandaşların ülkeye gelmeden önce sağlık sigortası satın almasını tavsiye ederek sigortaların, tur operatörleri ya da internet üzerinden sağlanabileceğinin altını çizdi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/rusya/202007241042523214-rus-buyukelciligi-turkiyeye-gelecekler-kovid-19-testi-yapmayabilir/
227
18
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
227
18
5
1
1