Profesyonel Bir Avcı Olan Kuzgunlar Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 11 Enteresan Bilgi

19
1
0
0
0
Türüne göre oldukça zeki olan kuzgunlar, onları araştırmak istediğimizde enteresan bilgiler ile karşımıza çıktılar. Zekaları ile birlikte müthiş bir iletişim becerisine sahip kuzgunlar, sürü olarak gezen profesyonel birer avcılardır. Biz de oldukça özel detaylara sahip kuzgunlar hakkında bilgileri sizleri için bir araya derledik.

Dünyamızda bizimle birlikte belki adını bile duymadığımız, duysak bile sahip olduğu enteresan özellikleri bilmediğimiz binlerce canlı bulunuyor. Bu canlılardan bir tanesi de ilk kez gördüğünüzde oldukça korkutucu bir görünüme sahip olan kuzgunlar. Kuzgunlar, her ne kadar günlük yaşantımızda sıklıkla görmesek bile, doğamızda bulunan ve oldukça farklı canlılar. Kimi toplumlar tarafından uğursuzluğun sembolü olarak bilinen bu canlılar, daha önce gördüğümüz çoğu hayvana göre oldukça yüksek beyin kapasitesine sahip. 

Kuzgunları araştırmaya başladığımız zaman, karşımıza oldukça şaşıracağımız detaylar çıkıyor. Hırsız kuş olarak da bilinen bu kuş türü, fiziksel özellikleriyle birlikte türüne özel oldukça farklı tekniklere de sahip. Dilerseniz  lafı hiç uzatmadan kuzgunlar hakkında enteresan bilgiler listemize geçelim.

Kuzgunlar son derece zeki canlılardır

kuzgun türü

Kuzgunlar ile kargaları birbirinden ayıran fark yalnızca fiziksel özellikleri değil. Kuzgunlar, ait oldukları corvid kuş ailesine göre oldukça zeki hayvanlar olup, türlerinden kendilerini bir adım daha öne atabilirler. Kuzgunlar, her ne kadar ailenin bir adım önünde olsalar bile Corvid ailesi, topladıkları malzemeler ile alet yapıyor, onları kullanıyor ve takas ediyor. Ayrıca, Corvid ailesinin kendi aralarında saklambaç gibi oyunları da oynadığı söyleniyor. Bununla birlikte aile, sürekli olarak geleceği de planlıyor.

Yani Corvid ailesi, oldukça zeki bir aile. Kuzgunlar ise, bu aileden çıkmalarına rağmen aileden daha yüksek zeka kapasitesine sahip kuş türleridir.

Oldukça mükemmel bir avcılardır

kuzgun avlama

Kuzgunlar, zekaları ile birlikte oldukça mükemmel avcılardır. Genellikle gruplar halinde avlanan kuzgunlar, avlarını kalabalıkları sayesinde çok daha kolay tuzağa düşürebilirler. Avlandıktan sonra elde ettikleri yiyecekleri ise diğer kuşlardan hatta yeri geldiğinde diğer kuzgunlardan da gizleyebilirler. Hatta elde ettikleri yiyecekleri gizlemek için çoğu zaman rol yaptıkları da söyleniyor.

İnsan seslerini taklit edebilirler

kuzgun

Kuzgunların insan seslerini taklit edebildiğini biliyor muydunuz? Hatta, bu yetenekleri ile papağanlardan bile daha iyi ses taklit edebiliyorlar. Çıkardığınız sesleri taklit edebilen bu hayvanlar, diğer hayvan türlerinin de seslerini taklit edebilir. Ayrıca, yalnızca insan sesi ile yeterli kalmayıp sifon sesi, araba çalıştırma sesi gibi insan yapımı sesleri de kolaylıkla taklit edebilirler. Kuzgunlar, türlerine göre oldukça zeki hayvanlar.

Kuzgunlar iletişim kurmak için jest yaparlar

kuzgunlar

Kuzgunlar, karşısındaki canlıyı etkileyebilmek için özel taktiklere sahipler. İletişim becerileri oldukça yüksek olan kuzgunlar, insanlarda ve maymunlarda görülen iletişim seviyesine kadar yükselmiştir. Kuzgunlar, bir dişiyi cezbetmek için gagalarıyla bir şeylere işaret etmek ve daha birçok iletişim becerisine sahiptirler. Bu da yine onları diğer özellikleri gibi ön plana çıkarıyor.

Her yerde yaşayabilirler

kuzgun kuş türü

Çoğu hayvan türlerinin yaşayabildiği özel alanlar bulunuyor. Bu hayvanlar, onlar için uygun koşulları sağlayan ortamlardan çıktıklarında zarar görür ve bunun sonucu ölümle bile sonuçlanabilir. Ama bu durum kuzgunlar için geçerli değil. Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’da bulunan kuzgunlar, şehirlerde, ormanlarda veya çöllerde dahil olmak üzere olabilecek her koşulda yaşayabilirler.

Gördükleri yüzleri asla unutmazlar

kuzgun çifti

Kuzgunlar, oldukça ilginç bir şekilde epizodik hafızaya sahiptirler. Bu hafıza, onlara tıpkı biz insanlarda da olduğu gibi daha önce gördüğümüz yüzleri tekrardan hatırlayabilme özelliğini sunuyor. Bu da kuzgunlar hakkında en ilgi çekici ve korkutucu özelliklerden bir tanesi.

Kuzgunlar arkadaşlara ve aynı zamanda düşmanlara sahiptirler

kuzgun kavgası

Kuzgunlar, arkadaş edinmeyi oldukça severler. Eğer onunla aynı cinste ve özellikle karşı cins gördüklerinde, onlarla arkadaşlık kurmaya bayılırlar. Ama elbette bunun bir de kötü yanı var. Kuzgunlar, oldukça kin besleyen bir yapıya sahiptirler. Yani, kendilerine yanlış bir hareket yapıldığında bunu asla unutmazlar ve yapanlar ile bir daha asla arkadaşlık kurmazlar.

Eşleşmeden önce çete gibi seyahat ederler

kuzgun çetesi

Kuzgunlar, genç yaşlarda çiftlerini bulmadan önce sürekli olarak gruplar halinde seyahat ederler. Bu sayede avlarını çok daha kolay tuzağa düşürebilir, daha kolay avlayabilirler.

Kuzgunların herkes için farklı hikayesi bulunuyor

kuzgunların gagası

Kuzgunlar, toplumlar içinde oldukça iyi anılan kuşlar değillerdir. Genellikle hastalık, ölüm, kötü bir haber gibi konular ile ilişkilendirilen kuzgunlar, tüm kötü haberlerin bir sembolü haline gelmiştir. Kimi milletler kuzgunları ölü hristiyanların ruhları olarak bilirken, kimi milletler ise kuzgunları bir savaş sembolü olarak görürler.

Kuzgunlar, her ne kadar efsanevi özelliklere sahip canlılar olsalar bile, her milletlerde farklı kötü çağrışımlara sahiptirler. Yani, eğer kuzgun görüldüyse kötüye gidecek bir alamet o insanları bekliyor demektir.

Yalnızca siyah kuzgunlar değil, beyaz kuzgunlar da var

beyaz kuzgun

Kuzgunlar dediğimizde aklımıza yalnızca siyah renkte, oldukça korkutucu canlılar geliyor. Ama durum böyle değil, her ne kadar nadir rastlanılsa bile kuzgunlar sürüsünde beyaz renkte kuzgunlar da bulunuyor. Beyaz renkli kuzgunlar, lösizm adı verilen bir pigment durumuna sahip kuzgunlar olmakla birlikte, masmavi gözlere de sahiptirler. Yani bu pigment durumu onlara hem beyaz tüy rengi, hem de mavi göz rengi veriyor. Bu da onları diğer kuzgunlara göre ön plana çıkarıyor.

Nüfusları çok hızlı artıyor

kuzgun sürüsü

Kuzgunlarda hiç beklenilmedik bir şekilde nüfus patlaması yaşanıyor. Kuzey Amerika’da son on yılda kuzgunlarda oldukça hızlı bir artış görülüyor. Son 40 yılda siyah kuşların yüzde 700’lük artışı, duraksamadan devam ediyor. Ama elbette bu, 1970 yılından bu yana üç milyar kuşu toplu olarak kaybeden Kuzey Amerika ve Kanada için iyi haber olsa bile, kuzgunların favori avı çöl kaplumbağaları için hiç iyi bir haber değil.

Kunduzlar, her ne kadar toplumlar tarafından kötülüğün habercisi olarak görülse bile oldukça etkileyici özelliklere sahipler. Biz de sizler için oldukça şaşıracağınız kuzgunlar hakkında bilgileri bir araya topladık. Türlerine göre müthiş bir zekaya sahip olan bu canlılar, iletişim becerilerini de oldukça güçlü tutmayı başarıyorlar. Sizler kuzgunlar hakkında ne biliyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

19
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
0
0
0