Land Rover, Ultra Dayanıklı Yeni Akıllı Telefonu Explore R'ı Duyurdu

30
7
3
3
2
SUV segment araçların önemli üreticilerinden Land Rover, dünyanın en dayanıklı akıllı telefonlarından bir tanesini duyurdu. Explore R olarak isimlendirilen bu akıllı telefon, yapılan optimizasyon işlemleriyle de tüketicilerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Daha çok lüks SUV modelleriyle karşımıza çıkan Land Rover, bu kez tam da kendi tarzını yansıtan bir akıllı telefon duyurusu yaptı. "Akıllı telefon" ve "Land Rover" birlikte iyi bir ikiliymiş gibi görünmese de "Explore R" olarak isimlendirilmiş akıllı telefon, dünyanın en sağlam telefonlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Land Rover'ın yeni akıllı telefonu Explore R, şirketin Defender isimli arazi aracından esinlenilerek geliştirilmiş. Dayanıklılığı ön plana çıkarırken işlevselliğinden de ödün vermeyen telefon, bazı ilgi çekici testlerin tümünden başarıyla geçmiş durumda. Dilerseniz hemen, Land Rover'ın ultra dayanıklı yeni akıllı telefonuna yakından bakalım.

Karşınızda Land Rover Explore R

Land Rover Explore R

Explore R, 5,7 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlük sunan bir ekrana sahip. Corning Gorilla Glass 6 korumasına sahip olan bu ekran, dış mekanlar için özellikle de parlaklık odaklı optimize edilmiş. Ayrıca kullanıcılar, bu telefonun ekranını eldivenle ya da elleri ıslakken de rahatlıkla kullanabiliyorlar. Telefonun geniş çerçevelerine yerleştirilmiş ön kamera ise kullanıcılara 8 MP çözünürlük sunuyor.

Telefonun içine baktığımız zaman Explore R'nin 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip olduğunu görüyoruz. Telefonun microSD desteğiyle bu depolama alanı biraz daha genişletilebiliyor. Ayrıca bu akıllı telefonda 1,5 günlük kullanım için optimize edilmiş 3,100 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Telefonun arkasında parmak izi okuyucu sensöre ek olarak 12 MP çözünürlük sunan çift piksel teknolojili Sony kamera sensörü görüyoruz.

Land Rover Explore R

Geliştirici ekip, bu telefonu piyasaya sürmeden önce detaylı testler yapmış; örneğin dayanıklılığını ispatlamak için 1,8 metre yüksekten defalarca atılan telefona hiçbir şey olmamış. Ayrıca Land Rover'ın yeni akıllı telefonu IP68 ve MIL SPEC 810H sertifikalarına sahip. Bu da telefonun kum ve toz gibi maddeleri geçirmemesine ek olarak, 1,5 metreye kadar olan derinliklerde 35 dakikaya kadar içine su almamasını sağlıyor.

Explore R teknik özellikleri

  • Ekran: Corning Gorilla Glass 6 korumalı 5,7 inç, HD+ çözünürlük
  • İşlemci: Açıklanmadı
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64 GB (microSD desteği mevcut)
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Arka Kamera: 12 MP
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Batarya: 3,100 mAh (1,5 gün kullanım için optimize edilmiş)

Tüm bu özellikleriyle birlikte duyurulan Land Rover Explore R, şirketin internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre bu akıllı telefonun fiyatı 530 dolar (yaklaşık 4,000 TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda.

Kaynak : https://hypebeast.com/2020/9/land-rover-explor-r-smartphone-info
30
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
3
2