Riot Games, Yasuo'nun Abisi Yone'yi 10 Dakikalık Bir Videoyla Tanıttı

60
20
7
7
2
Riot Games, uzun zamandır Yasuo'nun hikâyelerinde duyduğumuz abisi Yone'yi 10 dakikalık bir video öyküyle birlikte tanıttı. Yasuo'ya benzer yapıda bir oynanışa sahip olan yeni şampiyon, ilerleyen günlerde oynanış açısından kardeşiyle iyi bir ikili olacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz gün açıklanan Lillia'nın ardından League of Legends'a eklenecek bir sonraki şampiyon merakla bekleniyordu. Bu yeni şampiyonun ise daha önceleri pek çok farklı söylentiyle karşımıza çıkan Yone olacağı iddia ediliyordu. Nitekim uzun süren bekleyişin ardından bugün 10 dakikalık bir video öyküsü yayınlayan Riot Games ekibi, oyuncuların merakla beklediği yeni şampiyon Yone'yi tanıttı.

Bu zamana kadar Yone'yi yalnızca Yasuo'nun hikâyesinden öğrendiklerimiz kadarıyla biliyorduk; yani onu her zaman Yasuo'nun bakış açısından görüyorduk. Hikâyeye göre Yone ile kardeşi Yasuo'nun uzun zamandır karmaşık bir ilişkisi var. Bu ilişki, kardeş ihaneti ve Yasuo'nun Yone'yi öldürmesinden çok daha öncesine, aynı ustanın altında birlikte büyüyüp eğitim gördükleri zamanlara dayanıyor.

Yone'nin hikâyesi:

Hikâye yazarı Michael “Riot Pls” Yichao, Yone'nin öyküsünü yazarken ilk başta Yone'nin Yasuo'ya çok benzer oynanışa sahip bir karakter olmasını istediğini ancak denemeler sonucu Yasuo'dan daha iyi bir Yasuo yapmanın mümkün olmadığını gördüklerini söylüyor. Bu noktada Yone'nin farklı bir karakter olması gerektiğinin farkına varan ekip, böylece onu kardeşinden bambaşka bir noktada duran bir şampiyon hâline getirmekte karar kıldı.

Yasuo'nun abisi olan Yone'nin ortaya çıkış öyküsü kısaca böyleydi. Kardeşiyle arasındaki ilişkiye ve daha fazlasına ulaşmak için hemen yukarıdaki videoyu izleyebilir, Yone'nin neler yaşadığı hakkında daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz şimdi de yeni şampiyonun oynanış bakımından neler sunduğuna daha yakından göz atalım.

Yeni şampiyon Yone'nin yetenekleri neler?

LoL Yone

Hikâyesi gereği ruhunu fani bedeninden ayırarak ruhlar aleminde hareket edebilen Yone'nin yetenekleri de bunun üzerine kurulu. Özellikle Yasuo ile güzel bir ikili olacak gibi görünen şampiyonun yetenekleriyse şu şekilde:

  • Q yeteneği (Ölümcül Çelik): Yone, rüzgârın gücünü kullanarak düşmanlarına doğru atılır fiziksel hasarla zarar verir. İki kez istiflendiğinde Yone, düşmanlarını havaya savuran bir dalga ile ilerleyebilir.
  • W yeteneği (Tayfbiçen): İsabet ettiği tüm rakiplere büyü hasarı vererek Yone'yi bir kalkanla korur. Vurulan şampiyon başına kalkanın gücü artar.
  • E yeteneği (Özgür Ruh): Yone'nin rakiplerine saldırarak biriktirilen hasar miktarıyla işaretlemesini ve bedenine döndükten sonra onlara bu miktarı gerçek hasar olarak vurmasını sağlar.
  • R yeteneği (Mühürlü Kader): Yone, yolundaki tüm düşmanlara saldırır ve son düşmanın arkasına ışınlanır. Saldırıdan etkilenen tüm düşmanları bir noktaya doğru toplayarak havaya savurur.

Günümüzün en popüler oyunlarından League of Legends'a eklenen en yeni karakter Yone'nin hikâyesi ve yetenekleri bu kadar. Peki, siz yeni şampiyon hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Yasuo ile güzel bir ikili olur mu? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/league-of-legends-just-revealed-its-latest-champ-yone-with-a-killer-10-minute-cinematic/
60
20
7
7
2
Emoji İle Tepki Ver
60
20
7
7
2