LG, Akıllı Ev Ürünlerinde Kullanacağı Bir Yapay Zeka Yongası Tanıttı

8
2
0
0
0
LG, akıllı ev ürünleri için özel olarak geliştirilmiş kendi yapay zeka yongasını tanıttı. Yonga, gelişmiş makine öğrenimi için bir sinir motoruna da sahip.

Güney Koreli teknoloji devi LG, akıllı ev ürünleri için geliştirmiş olduğu kendi yapay zeka yongasını tanıttı. LG’nin açıklamasına göre tanıtılan bu yapay zeka yongası, gelecekteki LG akıllı ev ürünlerinin derin öğrenme hızlarını artıracak kendi sinir motoruna sahip. LG’nin bahsettiği akıllı ev ürünleri arasında robot elektrikli süpürgeler, çamaşır makineleri, buzdolapları ve klimalar bulunuyor.

Yapay zeka yongasının en önemli özelliklerinden biri, cihazda işleme özelliğine sahip olduğundan herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaması. Daha da önemlisi yonganın içinde kişisel verilerin güvenli bir şekilde depolanacağı tamamen ayrı bir donanıma sahip olan güvenlik birimi de bulunuyor. Ayrıca yapay zeka yongası, nesneleri, konumu, ortamı ve kişileri daha iyi tanımak için görsel ve işitsel verileri bir araya getiriyor.

LG, bu hamlesiyle birlikte yapay zeka ve makine öğrenimi yongası geliştirme konusunda Facebook, Amazon, Apple gibi şirketlere katılmış oluyor. LG’nin farkı ise yongasının akıllı ev ürünlerinde kullanılacak şekilde özelleştirilmiş olması. Şirketin ev ürünleri bölümü, geçen çeyrekte elde ettiği satış miktarı ile hem satış hem de kar konusunda en yüksek seviyeye ulaşmayı başarmıştı.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/05/21/lg-announces-its-self-developed-ai-chip-for-smart-home-products/
8
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
0
0
0